2020. április 27., hétfő

Zajjal a diktatúra ellen:

A rezsim ellen tüntettek erkélyeikről az újvidékiek (Videó)

Zajjal a diktatúra ellen: A rezsim ellen tüntettek erkélyeikről az újvidékiek (Videó)

2020. április 26. 21:35

Az újvidéki polgárok vasárnap 20:05-kor nagy számban vonultak ki erkélyeikre, hogy sípokkal, dudákkal, kerepelőkkel tüntessenek az aktuális rezsim ellen, számolt be a 021.rs hírportál.
Habár egy anonim szervező szombat estére is tüntetést jelentett be, az újvidékiek inkább tettek eleget a Ne davimo Beograd (Ne fojtogassuk Belgrádot) elnevezésű kezdeményezés felhívásának, amely azt üzente Szerbia polgárainak, hogy mutassák meg, nem akarnak a diktatúra szolgái lenni.
A polgárok lábosok-, edények- és az erkélykorlátok ütögetésével, valamint sípokkal és dudákkal keltettek zajt Újvidék különböző városrészeiben.
„Amíg egészségügyi dolgozóink a fertőzéssel küzdöttek, a munkások pedig magukat nagy kockázatnak kitéve dolgoztak azon, hogy a városaink működjenek, a hatalmi párt folytatta választási kampányát, fittyet hányva az esetleges következményekre, a járvány-veszélyre pedig úgy tekintenek, mint a népszerűségért folytatott harcra, melynek során mindenáron megmentőként akarnak tetszelegni. Azokat, akik kritikusan írtak róluk, vagy figyelmeztették a közvéleményt, hogy a hatalom részéről előadott mese egy hazugság, azokra a rezsim lesújtott. Végső soron pedig láthattuk, hogy országunkban minden egyetlen ember döntésétől függ, aki szükség szerint orvos, televíziós műsorvezető, rendőr, vagy éppen bíró” – indokolta a Bukom protiv diktature (Zajjal a diktatúra ellen) elnevezést viselő tiltakozás szükségességét a Ne davimo Beograd kezdeményezés.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése