2020. április 17., péntek

PRIVATNI SHOW ALEKSANDRA VUČIĆA

POLITIČKA KAMPANJA

Pojavljuje se na svim televizijama i glumi mučenika, a mediji stoje na braniku 'oca nacije'

AFP

16.04.2020. u 14:17 
Uvijek smo bili korak ispred, ali postoje problemi s respiratorima. Bude li trebalo, sam ću sjesti u avion i vadit ću ih iz magazina pa da vidimo tko će me spriječiti. Sjest ću u avion 'Air Serbia' i počet ću utovarivati respiratore u avion. Briga me i za ateste i administrativne stvari, idem tamo bude li potrebe, rekao je nedavno ljutito srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić.
A skupini liječnika pred bolnicom u Novom Pazaru, gdje je osobno prepratio pošiljku respiratora, i pokornim slušačima je rekao: "Imate ovdje 10 kliničkih respiratora, vi ne razumijete što to znači, ali kad u New York stigne 29 takvih, oni su presretni".
Ovih uskrsnih dana mučenički je izjavljivao da će kleknuti pred patrijarha SPC-a Irineja i moliti ga da odustane od poziva vjernicima da dođu u crkve.
- Uzdam se i u patrijarha, klečat ću pred njim da shvati ono kroz što prolazi država, jer želimo spasiti živote - objasnio je Vučić.
Naime, SPC je tražio ublažavanje drastičnih mjera kretanja tijekom uskrsnih blagdana, koje je uveo Vučić. Podsjetimo, prošli je vikend uveo policijski sat u trajanju od 60 sati (od petka do ponedjeljka), a sada ga je još pojačao za 24 sata - od petka do utorka ujutro!
Aleksandar Vučić prošao je u ovih malo više od mjesec dana koronavirusa put od ismijavanja i sprdanja sa zarazom u stilu svog bjeloruskog imenjaka i autoritarnog pandana Aleksandra Lukašenka (koji postojano kano klisurina, unatoč širenju bolesti i dalje stoji na istim pozicijama), do najstrožih mjera sigurnosti u Europi. Obojica otaca nacija zapravo su svoje zemlje i stanovnike učinili taocima vlastitih hirova i odluka.
Aleksandar Vučić glavna je "zvijezda" u Srbiji u epohi korone. Ima ga svuda i o svemu govori i drži predavanja. Stalno je na srbijanskim televizijama, a njegov jučerašnji nastup na javnoj televiziji RTS, pohvalili su se, najgledanija je emisija u posljednjih 10 godina.
Gledaniji je i od sjajnih srbijanskih košarkaša i odbojkaša, a zasjenio je najveću svjetsku tenisku veličinu, Novaka Đokovića. Takav je Aleksandar Vučić - jučer šeretski o koroni, a danas vrlo drastičan, s mnoštvom zabrana, s naoružanom policijom u gradovima, pun ljutnje i prijetnje Srbima ako se ne pridržavaju onoga što im, kako ističe, "poručuje država".
A tko je tu "država", ne treba se puno pitati. Prijeti "Italijom" i grobljima koja neće moći primiti sve one koji ga ne budu slušali. No, Vučić ne odustaje - on sebi stvar aureolu mučenika i bezgrešnika koji poput biblijskog Joba pati za Srbe i Srbiju (doduše pomažu mu Putin i Xi Jinping, ali prema njima je više nego uslužan), a građani Srbije su oni koji ne slušaju i koji će biti krivi krenu li stvari loše. Vučić ne misli da bilo što radi pogrešno i onda kad je ismijavao koronu i sada kad uvodi najdrakonskije mjere, pa i kad se putem Skypea po kratkom postupku osuđuju ljudi. Mediji su pod kontrolom - njegovi ga hvale i na djelu je gradnja neviđena kulta Vučića u doba korone, ostali, kojih je ionako malo, nemaju ništa. Čak je jednom održao konferenciju za novinare samo pred kamerama, bez novinara.
Aleksandar Vučić veći je i važniji od opakog virusa, od čega je dosad u Srbiji zaraženo oko 5000 ljudi, a umrlo ih je 100. No, Vučić koristi vladavinu u doba korone na način da je potpuno derogirao demokratske institucije i to je i početak i kraj sukoba s koronom u Srbiji, uz pomoć provučićevskim medija, koji ga predstavljaju kao jednog i jedinog borca i mučenike za spas Srbije.
Kako kaže predsjednik Demokratske stranke Zoran Lutovac - "pojavljuje se svugdje i o svemu govori. Potiče strah (već spomenuta puna groblja) i nudi nadu - 100 eura pomoći za svakog građanina".
Lutovac kaže da Vučić bez prekida provodi besprizornu političku kampanju i očito nema namjeru prestati. Pita se i postoji li kap koja će preliti čašu Vučićeva režima, koja je tijekom pandemije napunjena do vrha.
- Povijest je prepuna primjera u kojima su tirani i autokrati činili sudbonosne greške zato što nisu prihvaćali da mogu napraviti bilo kakve greške - rekao je Lutovac.
Provučićevski mediji i njegovi vjerni suradnici su na braniku obrane svog voljenog vođe. Ministar obrane Aleksandar Vulin napao je hrvatske medije zbog pisanja o Vučiću, spajajući to sa 10. travnja i osnutkom zločinačke i zlokobne marionetske NDH, a najtiražniji list u Srbiji, Informer, također se obračunava s onima koji drukčije pišu o Vučiću.
Na meti je srpska redakcija TV postaje N1, portal Istinomer.re te dnevni list Danas, a sve češće mediji u okruženju, pa tako i hrvatski. I sam Vučić očito je opterećen Hrvatskom (!?) - što je zapravo prilično bizarno jer je jedini koji se uspoređuje s nama, što pak više govori o njegovim frustracijama nego o nekakvoj (ne)uspješnosti Hrvatske, s kojom se, eto, barem netko želi pripetavati i uzima je kao parametar usporedbe - Vučić se tako nedavno pohvalio da je Srbija gospodarski lider u regiji, a Hrvatska će pokazati najgore gospodarske rezultate.
"Sada je potpuno jasno zašto se hrvatski gnjev ne smiruje. Histerično napadaju Srbiju jer je sada konačno jasno da naša država stiže i prestiže Hrvatsku koja je oduvijek bila jača prema ekonomskim parametrima. Napadaju i srpskog predsjednika Aleksandra Vučića jer je uspio ono što nijedan lider naše zemlje nije uspio u povijesti - biti lider u regiji po stopi privrednog rasta", piše glavno Vučićevo gasilo. No, obje zemlje, kao i ostale u regiji, imat će veliki pad BDP-a zbog recesije koja je, zbog Covida-19, već uzela maha i daje negativne rezultate.
Doduše, ipak treba spomenuti, da prema njemu vjernim srbijanskim medijima, Vučiću vjeruje više od 61 posto Srba.
Vlado Vurušić

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése