2020. április 9., csütörtök

Lični stavovi

Ko to viče: „Vučiću, leči se“

Istog dana kada je neustavni vladar Srbije produžio policijski čas vikendom na 41 sat, građani su uveče u osam sa svojih balkona i prozora, posle uobičajenog aplauza medicinarima, dali svoje mišljenje o tom novom kažnjavanju penzionera, najvećih žrtvi pandemije, skandiranjem: „Vučiću, leči se.“
Ko to viče: "Vučiću, leči se" 1 
Foto: Miroslav Dragojević


Izveštači kažu da se ta poruka čula u Beogradu, Pančevu, Novom Sadu, Kragujevcu, Nišu, Užicu…
Već sutradan oglasio se čak i sindikat zaposlenih u policiji zahtevom da se ta odluka još jednom razmotri jer kako su rekli „najlakše je uvesti takav policijski čas, a ne razmišljati o svim dodatnim posledicama“. Dakle i policija je ukapirala da se najrigorozniji policijski čas u istoriji ne uvodi samo zbog brige o zdravlju ljudi.
Zato me čudi da lider Saveza za Srbiju Dragan Đilas, čovek koji je kao student i jednom Miloševiću rekao „Ne“, svoje obraćanje neustavnom vladaru Srbije završava molbom da se zaustavi dok ne bude kasno. Kao da su na vlasti političari a ne najopasniji među nama, najveći ratni huškači i zločinci, lopovi i prevaranti koji niti mogu niti hoće da učine bilo šta za opšte dobro.
Ne shvata se dakle da se mafijaška vlast ne može i neće vratiti u ustavne okvire jer kad bi to uradili, istog časa više ne bi bili vlast. Ne može se političkim sredstvima zacrtanim u Ustavu pobediti neko ko je taj Ustav pretvorio u đon na svojim cipelama i sada tom istom obućom cipelari celo društvo.
Ne pomažu molbe onome ko je privatizovao državu, ne shvatajući da građani nisu vlasništvo države, već je država servis građana.
Ne shvata takođe da njegove bezumne mere za navodnu zaštitu građana od virusa, nanosi ekonomiji i privredi toliko štete da će kad sve ovo prođe, mnogo većem broju građana biti ugroženiji život nego sada od virusa korona.
U stvari, da se ne lažemo, kakva briga za narod, kakvi bakrači. Nakaradna vlast se isključivo brine o sebi.
Uostalom, bilans njegove navodne natčovečanske borbe da narod spase od, prvo najsmešnijeg, a onda najstrašnijeg virusa u istoriji  izgleda ovako: više uhapšenih nego zaraženih, više osuđenih nego smrtnih slučajeva.
Nije Vučićeva najveća greška kako kaže, to što je dozvolio da se stotine hiljada naših građana sa privremenog rada po evropskim zemljama, vrate u Srbiju, jer Srbija nije njegovo vlasništvo.
Vučićeva najveća greška je što nije poslušao jednog od mnogih umobolnih savetnika i ukinuo internet, odnosno Fejsbuk, Youtube i ostale društvene mreže, preko kojih građani mogu da  saznaju istinu i o njemu i o pandemiji virusa korona, koja je slabija i manje opasna od svih trideset do sada poznatih pandemija.
Tu i takvu pandemiju on u Srbiji pretvara u pandemiju straha, zavodeći otvorenu diktaturu. Da nije društvenih mreža možda nikada ne bismo saznali da američki dnevni list Vašington tajms pod naslovom: „Tiranin Vučić preti narodu i zloupotrebljava virus korona“, između ostalog piše i ovo: „Predsednik Srbije koristi situaciju sa virusom korona da vrši ovlašćenja koja mu ne pripadaju, uz odobrenje Vlade, koja usvaja svaki njegov predlog, dok je parlament suspendovan, a narod zastrašen.“
Putem interneta građani su takođe saznali da ne postoji nikakav „italijanski scenario“. Jer zvanični podaci o mortalitetu u Italiji za prva tri meseca 2017. 2018, 2019. i 2020. godine, demantuju i Vučića i sve njegove glasnogovornike, medicinske savetnike, koji su na konferencijama za novinare unezvereni jer im je neprijatno pred svetom. Ne znaju više kako da obmanjuju javnost.
Dakle, mortalitet u Italiji u prva tri meseca prethodne tri godine kada nije bilo korone, opadao je iz godine u godinu. Najpre 2017. bilo je nešto preko 192.000 umrlih, 2018. blizu 188.000 da bi u 2019. pao na više od 185.000.
A u ovoj godini pandemije, u prva tri meseca, od života u Italiji oprostilo se tačno 166.407 ljudi. Skoro 20.000 manje umrlih i pored korone. To su podaci koji govore da se pandemija virusa korona pretvara u pandemiju straha ne samo kod nas nego i u svetu.
Preko interneta smo čuli i glasove svetskih stručnjaka koji govore o zloupotrebi pandemije radi zastrašivanja čitavog čovečanstva.
Od naše poznate kliničke psihologinje doktorke Mile Alečković, preko svetski poznatog Instituta za epidemiologiju u Marseju, do poznatog naučnika doktora Voltera Fajta, koji je svetu pokazao zvanični dokument nemačke vlade iz 2013. godine, pravljen 2012. posle pandemije SARS1.
Ovaj dokument, ističe dr Fajt, liči na obrazac onoga što se dešava danas, odslikava stanje, liči na scenario. Simptomatično je to što se procene trajanja epidemije, period inkubacije od četrnaest dana, kao i procene broja žrtava koje je iznela kancelarka Angela Merkel, potpuno podudaraju sa procentima u dokumentu starom osam godina.
U dokumentu se navodi da će svet u budućnosti pogoditi modi – sars, korona virus – kovi. Počeće u februaru u Jugoistočnoj Aziji, odakle će se preseliti u Evropu i Ameriku. Posledice će biti velike i pogodiće čitav svet. U dokumentu se tretira i pitanje mera zaštite koje će biti preduzete. I tu je na prvom mestu karantin, odnosno kućna izolacija i samoizolacija. Ističe se da će se države na različite načine odnositi u borbi protiv virusa, pa će i posledice biti različite.
Dokument predviđa i mere koje će dovesti do suzbijanja osnovnih ljudskih prava i sloboda, uključujući i pravo na privatnost u sopstvenoj kući ili stanu. Mnoge zemlje uvešće vanredno stanje, neke i policijski čas.
Posledice po društveni život biće astronomske jer će biti zabranjeno javno okupljanje i skupovi prvo od sto pa na pedeset ljudi do maksimum pet osoba.
Konačno u dokumentu se jasno naglašava da će virus korona biti iskorišćen za rušenje dosadašnjeg svetskog poretka i stvaranje novog. Zato se pandemija virusa korona pretvara u pandemiju straha.
Kad čovek sve ovo zna i kad vidi kako neustavni vladar Srbije koristi naše pare iz državnog budžeta za ličnu promociju i izbornu kampanju svoje stranke usred vanrednog stanja i policijskog časa, onda mu postaje sve jasno. Mi građani Srbije plaćamo kralja političkog kupleraja da budemo njegovi robovi.
Pandemija je svetska zagonetka.
Lažiraju se brojke, manipuliše se podacima i tako se virusna pretvara u pandemiju straha kod ljudi. Mislim da će posle svega većina građana početi više da veruje svetskim stručnjacima nego Aleksandru Vučiću.
Jer on već sada, usred vanrednog stanja kupuje glasove, obećavajući svakome sa biračkog spiska, posle korone, po 100 evra naših para.
Nijedno obećanje do sada nije ispunio, pa zašto bi i ovo. Kao ličnost sa društvene margine, odjednom je dobio glavnu ulogu u društvu, i od toga pobesneo od moći.
Počeo je da umišlja da se u sve razume, da sve zna, da sve može. I do sada je imao neograničenu vlast a sada sebe doživljava kao božanstvo jer je postao gospodar života i smrti.
On je međutim  bio i ostao jedan od najvećih ratnih profitera u svim ratovima koje je Srbija vodila kao i u ovom ratu sa virusom korona. Očekuje se zato da i njegova vlast padne po završetku tog rata, kao što je pala Miloševićeva posle rata sa NATO paktom. A onima koji Vučića i dalje obožavaju neka je Bog u pomoći.
Autor je novinar

https://www.danas.rs/dijalog/licni-stavovi/ko-to-vice-vucicu-leci-se/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése