2020. május 19., kedd

A Magyar Mozgalom Szabadkán és Zentán indul


A Magyar Mozgalom Szabadkán és Zentán indul

Az elnökség szerint azért, hogy legyen a magyar kisebbségnek választási lehetősége. Ezenkívül kérik a szavazókat, hogy a helyi listáikon túl, támogassák aláírásukkal a Szabad Polgárok Mozgalmának tartományi (Sergej Trifunović- Pokret slobodnih građana za Vojvodinu) és köztársasági (Sergej Trifunović- Pokret slobodnih građana) választási listáját is.

A szerbiai politikai színtér talán soha nem volt zavarosabb és a választásokon való részvétel feltételei sem voltak soha nehezebbek. Az elmúlt évek során társadalmunkban sok tekintetben leépült a demokrácia, a helyébe gyakorlatilag önkényuralom lépett.
Éppen ezért csak hosszas belső vívódás után, de még a rendkívüli állapot bevezetése előtt, a Magyar Mozgalom önkormányzati szinten a választásokon való indulás mellett döntött. Sajnos már ekkor érzékelhető volt, hogy a széleskörű ellenzéki összefogás meghiúsul, legyen szó akár a bojkottról, akár közös ellenzéki lista állításáról.
A Magyar Mozgalom két helyszínen, Szabadkán és Zentán indította el a támogatói aláírások gyűjtését. Szabadkán Maglai Jenő – Szabadka Polgári Mozgalma az önkormányzati jelöltlista elnevezése, Zentán pedig Sándor József – Polgári Mozgalom Zentáért.
A rendkívüli helyzet befejeztével az egyébként is komplikált politikai paletta tovább bonyolódott, ugyanakkor megfelelő partnerekre találtunk a tartományi és a köztársasági választások tekintetében is. A Magyar Mozgalom partnerségi viszonyt ápol a Szabad Polgárok Mozgalmával, annak megalakulásától fogva, hiszen a két szervezet közösséget tud vállalni a program és a felvállalt értékek mentén is.
Kérjük Önöket, hogy a helyi listáinkon túl, támogassák aláírásukkal a Szabad Polgárok Mozgalmának tartományi (Sergej Trifunović- Pokret slobodnih građana za Vojvodinu) és köztársasági (Sergej Trifunović- Pokret slobodnih građana) választási listáját is! A Magyar Mozgalom jelöltjei mindkét listán szerepelnek. Bejutásukkal felvállalják a vajdasági magyar érdekképviseletet az MM programjának megfelelően, alternatívát kínálva a VMSZ politikájával szemben.
A támogatói aláírások gyűjtésével kapcsolatos információkat folyamatosan közöljük a Facebook oldalunkon.
A Magyar Mozgalom Elnöksége

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése