2020. május 20., szerda

Vučić 100€, azaz 12000 dinárt ígért


• Vučić 100€, azaz 12000 dinárt ígért. A nyugdíjasok ma az Intesa banktól üzenetet kaptak 11750 dinár érkezéséről. 250 din a kezelési költség vagy ismét nem mondott igazat?

• A tartományi kormány ajánlása szerint a 30.000 dinár alatti nyugdíjasoknak 2500 dináros értékű segélycsomagot kellett volna kapniuk. Egyes helyeken az önkormányzati vezetőség 2 csomagot meg még húsvéti csokinyuszit is osztott, de a csomagok összértéke így sem érte el a 2500 dinárt. Vagyis papíron/számlán lehet, de a valóságban nem. Ki hozta meg ezt a szégyenletes döntést? Van bőr az arcukon ezzel kampányolni? Ezért kell az embereknek hálálkodni? Hova került a különbség?

• Amikor Tomislav Nikolic, az akkori ellenzék egyik vezetője éhségsztrájkba kezdett, az akkori hatalmi koalíciót vezető államfő Boris Tadic elment a kórházba meglátogatni és meghallgatni panaszait. Nikolic helyettese Aleksandar Vučić akkoriban szerepelt az összes nemzeti frekvenciával rendelkező adón (RTS,B92, Pink stb.), kampány időszakon kívül is. Amikor az akkori hatalmi koalíció (követtek el hibákat, nem védem őket, csak azt állítom ezekhez képest babapiskóták voltak) elvesztette a választásokat, kezet rázott a győztessel és ellenzékbe vonult. A mostani hatalmi koalíció már 9 éve uralkodik, állandóan a volt hatalmat hibáztatja, minden nemzeti frekvenciával rendelkező adót bekebelezett, az ellenzéknek esetleg a fekete krónikában jut hely. Megszegték az alkotmányt, minden lehetséges törvényt, a rendőrséget, katonaságot a párt érdekeinek rendelték alá, szennylapjaikon keresztül uszítanak, lejáratnak, fenyegetnek. Savamala, Krusik, Jovanjica, illegális fegyverkereskedelem, az ellenzéki vezető fejbeverése vasrúddal, az ellenzéki aktivisták letartóztatása, hamis diplomák, hamis intézmények, hamis választások, hamis demokrácia, Oliver Ivanovic megöletése, az újságíró házának felgyújtása, újságírók letartóztatása, fáklyázó huligánok, koronavírus kampány, maffiózókkal való üzletelés, életszínvonal látványos esése, csomagosztás, munkahelyi zsarolás, hazudozás a járvány idején, 100€, 5000 dinár egy biztos szavazatért stb. Mindez jusson eszetekbe amikor azt mondjátok „mind egyforma”.

• Vučić elküldte a katonai rendőrséget Šidre, hogy megvédje a polgárokat a migránsoktól. Előtte meg beengedte az országba és odaszállította őket. Engedte a garázdálkodásukat, a rendőrség csak nézte és nem tett semmit. Ha be kellett vetni a katonaságot akkor ez azt jelenti a rendőrség inkompetens? Nebojša Stefanović belügyminiszter nem tudja elvégezni a munkáját? Tessék leváltani vagy lemondatni, ha a belügy nem tudja szavatolni a polgárok biztonságát! Ez a helyzet fennállt /fennáll Szabadka, Magyarkanizsa, Martonos, Horgos, Majdán, Rábé vonalon és oda nem vezényelte ki a katonaságot a polgárok védelmére. Az ott élő, nagyobb részt magyar nemzetiségű szerb állampolgárok, nem érdemlik meg az állami védelmet?

Csonka Áron

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése