2020. május 24., vasárnap

Kishegyes: Több mint 30 sírt rongáltak meg a Nyugati temetőben


Kishegyes: Több mint 30 sírt rongáltak meg a Nyugati temetőben - A cikkhez tartozó kép
Felháborodott helybeliek a megrongált síroknál
Fotó: Tóth Péter 

2020. május 23. 18:29
A kishegyesi Nyugati temetőben, ahol a Hegyesi csata emlékműve is található, eddig ismeretlen tettesek számos sírt rongáltak meg. A vandál és kegyeletsértő cselekménnyel jelentős anyagi kárt is okoztak.
Hatalmas felháborodást váltott ki a lakosság körében, hogy ismeretlen tettes, vagy tettesek több mint harminc sírt rongáltak meg a Nyugati temetőben. Számos síremléken látszik még, hogy próbálták megrongálni, de nem sikerült, de az elkövető lábnyomai itt vannak a sírokon. Nem hivatalos információk szerint a rongálás az éjszaka, vagy szombaton a hajnali órákban történt és a rendőrség elvégezte a helyszínelést is. Szombaton az esti órákban, amikor a lakosok a közösségi oldalakon keresztül értesültek az esetről, sokan mentek ki a temetőbe és az egész településen nagy volt a felháborodás. A vandál cselekedet indítékai sem ismertek, de sokak egybehangzó elbeszélése szerint fiatalkorúak kisebb csoportokban járták az elmúlt időszakban a falu utcáit és kisebb rongálásokat, apróbb lopásokat is elkövettek, de nem tudni, hogy az esettel is összefüggésbe hozhatóak-e. A lakosok elvárják, hogy mielőbb derítsék fel az elkövetők kilétét, valamint a cselekmény indítékaira is kíváncsiak.
https://www.vajma.info/cikk/vajdasag/25125/Kishegyes-Tobb-mint-30-sirt-rongaltak-meg-a-Nyugati-temetoben.html


Íme, ez a „fiú” döntötte le Kishegyesen a síremlékeket 




A szabadkai rendőrök őrizetbe vették a sírgyalázás bűntettével  gyanúsítható 20 éves Serhijo Sabadošt.

A gyanú szerint Sabadoš pénteken 16 emlékművet  döntött le és négy fakeresztet tört össze a kishegyesi katolikus temetőben (A kishegyesiek meg vannak róla győződve, hogy nem egyedül tette). Az anyagi kár jelentős.
A gyanúsítottat 48 órás előzetes letartóztatásba helyezték.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése