2020. május 7., csütörtök

Összegyűlt az egymillió aláírás a nemzeti régiók kezdeményezés támogatására

Véghajrához érkezett a nemzeti kisebbségek jövőjéről szóló aláírásgyűjtés: csütörtök éjfélig lehet támogatni. Az interneten egy-két perc az egész: csak elhatározás kell, egy igazolványszám, és három kattintás.
A szervezők szerint az utolsó napokban óriási lendületet kapott a kezdeményezés. Az M1-nek többen is azt mondták szerte a Kárpát-medencében, hogy ez összmagyar ügy.
Pesty László a Székely Nemzeti Tanács polgári kezdeményezésének kampányfőnöke az M1 Ma reggel című műsorában elmondta, tegnap este negyed tízkor az aláírások száma átlépte az egymilliós határt. Hozzátette, ez egy szimbolikus szám, a polgári kezdeményezéseknél a jogszabály egymillió aláírást ír elő, mint elérendő cél.
A kampányfőnők szerint szintén beszédes adat, hogy a negyed tízet megelőző tizenkét óra termése százezer aláírás volt. Arra is kitért, hogy szerda este óta nem állt le az aláírások beérkezése.
Arra kér mindenkit, aki szívén viseli a kezdeményezés sikerességét, hogy még ne ünnepeljenek, hanem kampányoljanak tovább azért, hogy a hátralevő 16 órában minél több aláírás gyűljön össze. Erre azért lenne szükség, hogy „megmutassuk Brüsszelnek, hogy legitim a székelyek kezdeményezése” – fogalmazott.
A kezdeményezést az irdala.hu oldalon lehet támogatni ma éjfélig.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése