2020. június 22., hétfő

A szabadkai kudarc után

A szabadkai kudarc után

A Napló észak-bácskai tudósítója, jól értesült forrásokra hivatkozva, azt jelentette, hogy Pásztor István a szabadkai fiaskó miatt sürgősen összehívta a VMSZ elnökségét. A soványka 16 ezer szavazat ugyanis nemhogy a polgármesterségre nem elég, hanem még a koalíciós partnerség is veszélybe kerülhet.
A Fidesz vajdasági fiókszervezetében ugyanis kitört a pánik: mi lesz a zsíros önkormányzati állásokkal? A riadalmat a jelenlegi/jövendőbeli polgármester tegnap esti győzelmi tornak beillő sajtótájékoztatója válthatta ki. Bogdan Laban persze nem dönthet egyedül olyan fontos kérdésekben, amelyekben Vučić és Orbán szava az utolsó és valószínűleg egy-két telefonhívás lehűti a győzelmi mámort. Viszont dugába dőlt az az elképzelés is, hogy a VMSZ-nek lennének ütőkártyái Szabadkát illetően. Mondjuk beáldozni Zentát a szabadkai polgármesteri tisztségért. A vereséggel felérő eredmény után minden bizonnyal befellegzett az ilyen politikai alkunak.
Labanék 26 ezer szavazata vörös posztó lehet a nagy reményű véemeszes megélhetési politikusok számára. Hiába a „történelmi” siker, a 9 hely az egypárti szerb parlamentben, a kisebb-nagyobb önkormányzati siker, a korona elveszett.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése