2020. június 28., vasárnap

Olvasói levél Szabadkáról


Tisztelt Antal!
Kérem, ne haragudjon rám, hogy levelemmel zavarom, de az ismerősi köröm egy része teljesen átvertnek érzi magát a VMSZ felöl, mivel az egész választási kampány alatt azt híresztelték, a VMSZ és a haladók előre megbeszélték, hogy Szabadka polgármestere P. Bálint fog lenni és ebből kifolyólag kéri a szabadkai magyarságot, hogy menjenek el szavazni. Arról nem beszéltek, hogy attól függ a polgármesteri cím elnyerése, hogy melyik párt fog több szavazatot kapni. A hülye is tudhatta előre, hogy a VMSZ nem kap (hat) annyi szavazatot, mint a haladók. Tehát sokan ebben a hitben mentek el szavazni (én is) és most utólag jövünk rá, hogy az egész mese arról szólt, hogy Pásztor így mozgósítsa a magyarság azon részét, akit még vmi magyarságba vetett hit vagy ilyesmivel meg lehet győzni – félre lehet vezetni.
Ebben a helyzetben Pásztor két célt ért el:
1. A vártnál nagyobb számú magyar ment  el szavazni – azok is akiknek különben eszük-ágában sem lett volna és
2. A VMSZ felső vezetését esetleg nagyobb számban tudja majd valamilyen fotelhez juttatni.
A probléma az, hogy a magyar értelmiség dandárja továbbra is ki fog szorulni a hivatalokból, ezeken a Prosperitati program sem segíthet és ezek az emberek mehetnek a fenébe (külföldre) vagy kétkezi munkásnak.
Tehát a VMSZ által támogatott maroknyi magyar hozzá fog jutni egy jobban fizetett munkahelyhez  a többi vagy kétkezi munkás lesz Szerbiában vagy külföldre vándorol.
Ez katasztrófa.
Köszönöm türelmét,

Ui.
A legfontosabbat kihagytam: a választások előtt nem úgy volt "tálalva" az egyszerű magyar emberek felé, hogy "ki fog több szavazatot kapni", hanem, hogy "le van már zsírozva, hogy P. Bálint lesz a polgármester!!!!!!!!!!!!!!! Ez tuti. Ezért nem elfogadható a mostani P. Bálint féle visszakozás.
Két mozzanat még a választások előtt azt sejtette, hogy a magyar polgármester történetnek van valamiféle alapja:
– a választások előtti néhány hétben a haladók szinte minden, a városházán szerződéssel, vagy meghatározott időre felvett (nagyobb részük ezeknek sem teljesítik a feltételeket) emberét állandósították
– az M1-en láttam a választás előtt néhány nappal, a Pannon tv-ben a P. Istvánnal készített riportot, amelyben azt mondta, hogy véget kell vetni a szabadkai önkormányzatban történő magyarok kiszorításának.
Ezek után arra gyanítok, hogy a polgármesteri címet a választások után engedték el, valamiért.
A következő négy év elmúltával, szerintem lámpással sem lehet majd magyar tisztviselőt találni a hivatalban.
Tisztelettel,

Megjegyzés:
A levél írójának nevét és címét ismerem.
Bozóki Antal

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése