2020. június 18., csütörtök

Mi lesz veled, Szabadka, ez itt a kérdés


Mi lesz veled, Szabadka, ez itt a kérdés

Bocsi, de ez nekem nem hiteles. 2017 augusztusában kellett volna az egész díszes csapatnak felállni, és elköszönni, amikor Bogdan Laban éppen mások torkát akarta kitépni egy betoncsizma felemlegetése mellett. De mindenki maradt a helyén, osztozva munkahelyeken, céges autókon és még a kávépénzen is. Az esély adott volt, hogy ma akár hitelesek is legyetek, ez most már vékonyka...
Élni szeretnénk ebben a városban, vagy csak lakni, mint azt eddig tettük. Abban mindenki kivétel nélkül egyet ért, a mostani vezetésnek mennie kell, azért is, amit tettek, és azért is, amit nem valósítottak meg. Négy nagyon züllesztő év áll mögöttünk, nem is lehet, és nem is érdemes sorra venni a botrányokat, a hibákat, amiket ez a hatalom vétett ellenünk, a városunk ellen. De túl vagyunk ezen a szakaszon, valaki itt maradt, sokan összecsomagoltak, és itt hagyták az otthonukat, de szép számmal érkeztek is új emberek közénk, így a 21. században, azt gondolom, ez benne van a pakliban. Vasárnap pedig újra választunk.
Nem sok alternatíva van, talán az elmúlt 20 év leggyengébb felhozatala. Lassan véget ér a kampány is, amely elég csendesre sikeredett, ami talán nem is olyan nagy baj, hiszen mindenki így is túl van terhelve a mindennapi gondjaival.
A regnáló polgármesteren kívül, aki a város történetek legkártékonyabb vezetője volt, csak az a képmutatás tudta a nyugalmamat megzavarni, amelyet Bogdan Laban kihívója hozott össze, és az is csak azért, mert egyszerűen nehezen viselem, ha megpróbálnak félrevezetni, ha végtelenül hülyének néznek, nyilván nem csak engem, átlag potenciális szavazót, hanem mindenkit. Igen, sokan már ki is találták, a vmsz jelöltjére és bájos csapatára gondolok. Hallgatva a kampánybeszédeket, nézegetve a fotókat az eseményekről, az jut eszembe, hogy gyerekek, hol voltatok eddig?? Beszélnek a problémákról, balkanizációról, közép-európaiságról, Szabadkát vissza a szabadkaiaknak, meg lehozzuk a csillagot is az égről, de könyörgöm, eddig hol voltatok?!
Ja, hogy hatalmon!!
Ti bizony az elmúlt négy évben osztoztatok jóban és rosszban a haladókkal. Osztoztatok a munkahelyeken, céges autókon, még néha a kávépénzen is. De most kampány van, és arra játszunk, hogy a vírustól való félelem elvette mindenki eszét, és beveszi azt, hogy nektek pont semmi közötök ahhoz, ami az elmúlt négy kerek évben történt Szabadkán. NEMÁ. A legjobb, hogy megy a labanozás, ekézitek, pedig 4 éven át bandáztatok vele a most hirtelen fontossá vált szecessziós városházán, jut eszembe Paskó szakácsplébános kitől vette át a prourbe díjat, kinek az aláírása van rajta, ja hogy Bogdan Labané, jaj gyerekek. Ami az egésznek a csúcsa, hogy egy alapvetően még akár vállalható jelöltetek mellett olyan arcok állnak ki nap mint nap a kampányrendezvényeken, akik eddig a balkanizáló polgármester legközelebbi munkatársai voltak, polgármester helyettes, polgármester tanácsadó, közvállalati igazgatók, közvállalatokban dolgozók, városi tanácsnokok. Bocsi, de ez nekem nem hiteles. 2017 augusztusában kellett volna az egész díszes csapatnak felállni, és elköszönni, amikor Bogdan Laban éppen mások torkát akarta kitépni egy betoncsizma felemlegetése mellett. De mindenki maradt a helyén, osztozva munkahelyeken, céges autókon és még a kávépénzen is. Az esély adott volt, hogy ma akár hitelesek is legyetek, ez most már vékonyka...
(gyzs, Második Nyilvánosság)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése