2020. június 1., hétfő

Szabadka Polgári Mozgalma átadta önkormányzati listáját


 Szabadka Polgári Mozgalma átadta önkormányzati listáját - A cikkhez tartozó kép
A lista képviselői
Fotó: subotica.com 

2020. május 31. 21:59 
Az egyedüli komoly ellenzéki erőt jelentheti Szabadkán a soron következő önkormányzati választásokon a Maglai Jenő – Szabadka Polgári Mozgalma Polgári Csoport elnevezésű lista, amelyet a Magyar Mozgalom, a Metla 2020 polgári mozgalom és Szabadka Polgári Mozgalma indít közösen, hangzott el a lista hivatalos átadásán, vasárnap kora este.
A lista 36 nevet tartalmaz, s magyarok, szerbek, horvátok és bunyevácok is vannak rajta. Maglai Jenő alkalmi sajtótájékoztatóján is azt hangsúlyozta, hogy polgári listáról van szó. Elmondta, a kb. 1200 aláírást nem vásárolták, nem zsaroltak meg embereket, nem is szállították őket a gyárakból autóbuszokkal. Azok írtak alá a listát, akik úgy gondolták, hogy ezt a csapatot támogatni kell. Maglai emlékeztetett arra is, hogy a többi ellenzéki párt szinte teljesen eltűnt a politikai színtérről Szabadkán.
- Azt gondolom, elérkezett az ideje, hogy Szabadkán a dolgok megváltozzanak, hogy az SNS és a VMSZ piros lapot kapjon az elmúlt négy évért. A város csak akkor tud felemelkedni jelenlegi helyzetéből, ha megszűnik az a korrupció, ami átitatta a közintézményeket, a közvállalatokat és a városvezetést, valamint ha megszűnik a soha nem látott mértékeket öltött pártalapú foglalkoztatás – mondta Maglai.
A lista programját ismertetve elmondta, hogy elsősorban a már megkezdett projekteket fejeznék be, azokat, amelyeket az elmúlt négy évben a jelenlegi hatalom nem tudott befejezni. Megemlítette a palicsi fürdőkomplexum kiépítését, a Palicsi-tó szanálását, a Népszínház felújításának befejezését. Az első kaszárnya épületében egy műszaki-egyetemi kampuszt építenének ki, rendeznék az egykori Zorka gyár területét, ahol kis- és középvállalkozások kezdhetnék meg tevékenységüket, de rendbe tennék a városközpontot is. Javasolják, hogy a jelenlegi 14 közvállalatot vonják össze, s egy vezetés irányítsa azokat. Köztársasági szinten támogatják azokat az elképzeléseket, hogy szüntessék meg a vízlecsapolási illetéket, illetve, hogy a nyugdíjasok kapják vissza a tőlük elvett pénzeket.
Jelica Santrač, a Metla 2020 polgári mozgalom képviselője arról beszélt, hogy a három politikai mozgalmat az a rombolás késztette összefogásra, amit ebben a városban tapasztaltak. Tönkretették a gazdaságot, az ipart, a kultúrát... Elmondta, jelszavuk a „Szabadság, vagy félelem, válasszanak!” Szeretnének ugyanis véget vetni annak a nyomásnak is, ami a polgárokat a városvezetés részéről éri.
- Szabadkának gazdag kulturális hagyományai vannak, ezért ez a város nem érdemli meg, hogy olyan vezetése legyen, mint amilyen az elmúlt négy évben volt – jelentette ki Jelica Santrač.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése