2020. június 30., kedd

Kovid SNS

Redakcijski komentar


Da li bi Aleksandar Vučić morao da objavi da ide u samoizolaciju 14 dana nakon što je potvrđeno prisustvo virusa kovid 19 kod više visokih zvaničnika vlasti koji su zajedno sa njim 21. juna slavili pobedu u štabu Srpske napredne stranke?
Kovid SNS 1

Da li su se zbog Vučića testirali Vladimir Putin, sa kojim je on razgovarao koliko 23. juna, a 24. juna sedeo na paradi u Moskvi? Da li test mora da prođe i predsednica Evropske vlade Ursula fon der Lajen, sa kojom je Vučić 26. juna razgovarao u Briselu?
Da li su zbog potezanja optužnice za ratne zločine Hašim Tači, ali i Ričard Grenel i Robert O Brajen izbegli korona rizik, budući da je Vučićev put za Vašington otkazan?
Vučiću i njegovim naprednjacima pošlo je za rukom ono što se koliko u aprilu činilo nemogućim – da pucaju sebi u noge i počnu da gube već dobijen rat protiv korone, protiv opozicije i protiv svih koje vide kao smetnju svojoj moći.
Ali nije SNS i njenog lidera sreća napustila slučajno i iz hira sudibne, naprotiv, sami su sebe „odradili“ time što su se samoubedili da su nepobedivi. I što je još gore, da je samo važno da se dopadnu velikom „šefu“ – Vučiću i da će biti zaštićeni od baš svega.
Ako on voli narodno veselje, pa hajde da se veselimo, grlimo i ljubimo, kao da smo stvarno imali izbore sa ozbiljno jakom opozicijom, pa smo pošteno „pokidali“ rezultat.
Toliko smo pokidali da ne moramo da nosimo zaštitne maske i održavamo odstojanje, to je samo za „glup“ narod koji gleda junake iz Kriznog štaba, umesto ljubavnih novela i prima se na njih. A mi smo pametni, nama se svi u bliskoj okolini dive i klanjaju.
Samo što kovid 19 nije plaćeni savetnik pri vladi, a ni potkupljeni novinar, još manje zavisni koordinator stranke iz neke uboge srpske varoši… Niti je međunarodni lobista koji zajedno sa vizitkartom spušta i broj računa i cenovnik svojih usluga. Kovid 19 ne gleda ni Pink, ni Hepi, niti čita Informer, a da izvinete, zabole ga i za društvene mreže Tviter i Fejsbuk.
Kovidu 19 tako je pošlo za rukom ono što nezadovoljnom narodu i iskrenoj opoziciji nije – dokazao je vrhovnicima SNS da su samo ljudi i da su samo privremeno na vlasti. Da su živi i zdravi, da pregrme koronu i da pređu u opoziciju. 
https://www.danas.rs/dijalog/redakcijski-komentar/kovid-sns/


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése