2020. június 14., vasárnap

Zenta:

Belső viták az ellenzékben A bojkott hívei támadják az indulókat

<span class="entry-title-primary">Zenta: Belső viták az ellenzékben</span> <span class="entry-subtitle">A bojkott hívei támadják az indulókat</span>

2020. június 14. 20:08
Közleményt juttatott el szerkesztőségünkhöz több párt is, amelyek bírálják a Sándor József vezette Polgári Mozgalom Zentáért megnyilvánulásait.
A közleményt, amelyet teljes terjedelmében és javítások nélkül teszünk közzé, az alábbi szervezetek írták alá:
Zenta a Diktatúra Ellen,
Néppárt,
Vajdasági Magyarok Demokratikus Közössége,
Magyar Polgári Szövetség – Zenta a zentaiaké!, 
Dveri Szerb Mozgalom

Még meg sem száradt a tinta a választási végzésen, a Sándor József vezette Polgári Mozgalom Zentáért máris nekiugrott az ellenzék azon részének, amely kitart a választási bojkott mellett.  Azt állítják a bojkottal a jelenlegi hatalmat támogatjuk. Természetesen ez nem felel meg a valóságnak, mert a bojkott mint politikai eszköz pont a jelenlegi hatalom elleni tiltakozás kifejezése, delegitimizálása és leváltásának a kezdete.
Ellenben,  mindenki aki most részt vesz az előre megrendezett választási bohózatban, csak szentesíteni fogja a Szerb Haladó Párt (SNS) és koalíciós partnerének a VMSZ-nek az “eredményét”, eképpen esélyt adva nekik arra, hogy a következő 4 évben is tovább működtessék közös hatalmuk lélegeztetőgépét. Mindezt néhány morzsáért cserébe, az SNS-VMSZ hatalmi koalíció asztaláról. Sándor József, mint a Polgári Mozgalom Zentáért listavezetője, a közzétett közleményében “egyedüli hiteles ellenzéknek” nevezi magukat. Eközben elfelejti hitelesen tájékoztatni a szavazókat arról, hogy az általa vezetett Pogári Mozgalom Zentáért nevezetű választási listának a  tizenegy (11) képviselő-jelöltel elméleti esélye sincs a választások megnyerésére, az aktuális hatalom leváltására, mivel a KKT többséghez 15 megválasztott tanácsnokra van szükség. Ezen kívül egy ennyi jelöltel rendelkező polgárok csoportjaként induló listának nincs joga választási megfigyelők (úrnaőrök) állítására, így nem is tudják megvédeni a rájuk leadott szavazatokat.
Emiatt kénytelenek voltak behódolni a Szabad Polgárok Mozgalmának és annak a Sergej Trifunovićnak, aki először aláírta a Megállapodás a Néppel című dokumentumot, felesküdött a választások bojkottálására, majd az utolsó pillanatban megszegte azt és eddig tisztázatlan körülmények között gyűjtötte össze az aláírásokat a köztársasági választási listájára. Természetesen ő is az aktuális hatalom helyett előszeretettel támadja a bojkott mellett kiálló ellenzéket.
Aki a politikában jártas, az tudja, hogy ilyenkor két lehetőség áll fenn: politikai alku, vagy politikai dilettantizmus. Ha ehhez hozzáadjuk Sándor József Szabad Magyar Szónak adott nyilatkozatát, amelyben burkoltan ugyan, de előre felkínálja a VMSZ-nek a választás utáni koalíciót és a “közös magyar önkormányzat létrehozását, irányítását” Zentán, akkor már értjük is miről van szó és miért támadja a valódi, bojkott-párti ellenzéket.
Végezetül mondjuk ki, aki Zentán június 21-én elmegy szavazni, az a Szerb Haladó Párt A és B csapata (1 és 3-as lista) vagy a VMSZ A és B csapata (2 és 4-és lista) között “választhat”. A végén pedig mindenképp Aleksandar Vučić fog nevetni. Ezért június 21-én nincs választás, maradj otthon, bojkott!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése