2021. szeptember 9., csütörtök

HAJNAL JENŐ ÚJRA VISSZAÉL A HIVATALLAL, AMELYET KÉPVISEL

2021. szeptember 9. 14:04.

Hajnal Jenő, a Magyar Nemzeti Tanács elnöke, szeptember 7-ei keltezéssel elektronikus ülés összehívásáról küldött értesítést a testület tagjainak, 84 napirendi pontot tartalmazó levélben egy elektronikus űrlap kíséretében. A napirendi pontokhoz 897 oldalnyi anyag tartozik, a válaszadási határidő pedig 3 nap. Semmivel sem indokolható az ülés ilyen formában történő összehívása, hiszen nincsenek gyülekezési korlátozások, a napirendi pontok száma sem indokolja, hacsak Hajnal úr és a VMSZ nem a nyilvánosságot szeretné elkerülni az érdeklődésre még mindig számot tartó Tanyaszínház-ügy kapcsán.
Mint az már ismeretes, Hajnal Jenő (az MNT nevében!) július 27-én felszólította a Tanyaszínház társulatát, hogy szakítsa meg idei turnéját, mert az előadás szerinte nem megfelelő. Ismételten hangsúlyozzuk, hogy ebben a cselekedetben egyszerre többféleképpen is megmutatkozik az a nyílt zsarnokság, amit a VMSZ az elmúlt évtizedben gyakorol az itt élő magyar közösség felett. Erre a hivatali visszaélésre reagálva adott ki közleményt a Magyar Mozgalom MNT-frakciója, valamint emiatt mondott le Kalmár Zsuzsanna, a Magyar Mozgalom frakciójának tagja az MNT tagságáról, lemondását 2021. július 29-ei dátummal be is nyújtotta a hivatalnak. A lemondásnak ott kellett volna szerepelnie a napirendi pontok között, amit nemes egyszerűséggel kihagytak. Időközben egy, Hajnal Jenőt felelősségre vonó petíció is beérkezett a hivatalba, amelyet szintén indokolt lenne megvitatni az MNT ülésén.
Frakciónk követeli, hogy az ülés elektronikus összehívását vonják vissza, hívjanak össze rendes ülést, amelyen a testület vitát nyit az elmúlt időszak fontos közéleti kérdéseiről és eseményeiről. Napirendre tűzi Kalmár Zsuzsanna lemondását, a beérkezett petíciót, valamint Hajnal Jenő hivatallal történő visszaélésével kapcsolatos felelősségre vonását.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése