2021. szeptember 25., szombat

Önkéntes rabszolgaság (6.)

Mindenre a vakcina a válasz
A rabszolgaság megszerettetése
 

Valahol azt olvastam, hogy Európa 10 darab vakcinát vásárolt minden egyes lakosa számára. Ennyi a fejadag. Most tartunk a harmadik beadásánál… Ami most zajlik a világban, az a nyugati értékek terheléses tesztelése a végsőkig, egészen a töréspontig.

– Azokat kell korlátozni, akik nem oltatták be magukat és minél teljesebb, szabadabb életet kell adni azoknak, akik beoltatták magukat. Azt hiszem, hogy a méltányosság elve ezt követeli meg – mondta a napokban a 15 millió magyar miniszterelnöke. Alighanem ennek az ikervéleményét fogalmazta meg már hetekkel ezelőtt a szerbiai válságtörzs feje, aki az alábbi mondatot intézte a néphez: Akik be vannak oltva, azoknak a teljes szabadság jár, akik viszont nem vették föl a vakcinát, azokra teljes zárlat vár. Az újságírók közül senki sem tette a fel a kérdést, hogy: Mégis mire gondol? Miféle zárlatot tetszik emlegetni? Az oltást megtagadók nem hagyhatják majd el a házaikat? A négy fal közé kényszerítik őket? Szobafogság vár rájuk? Vagy börtönbe csukják? Esetleg átnevelő vagy haláltáborba?  Az életére törnek? Azt is elveszik? Van hozzá joguk is?

A szép jövőnk alakulását már magunk is sejthetjük abból, amit más országok járványkezeléséből kivillanni látunk. Kínában már – a totális megfigyelési rendszer következtében – egy időre bizonyosan befellegzett a szólás- és a mozgásszabadságnak, ott ugyanis beléptető kapukkal akadályozzák a közlekedést, és büntető pontokkal való szankcionálással veszik rá az embereket a szófogadó viselkedésre. Ausztráliában úgyszintén ellehetetlenítik az egyik helységből a másikba való eljutást az utak mellé kivezényelt katonák közreműködésével. A hatóságok engedélye nélkül nem lehet elhagyni az országot.

„A hatóságok gyorsan előkészítik az elkülönítési központokat, amelyekben állítólag izolálni akarják azokat az embereket, akik pozitívak a Covid és kapcsolataik iránt. Ezeket a központokat minden nagyobb városban építik, a melbourne-i központ esetében tudjuk, hogy több mint 1000 ember befogadására alkalmas, és dupla sorú szögesdrót veszi körül. A családok szét vannak választva, az öngyilkosságok száma megnőtt” – áll az egyik videóban.  

Úgy tűnik, hogy Szerbia a kommunizmus legsötétebb időszakára emlékeztető kínai módszert alkalmazza, legalábbis a Belgrádot elárasztó térfigyelő kamerák dzsungele erre enged következtetni (amint az a mellékelt videóban látható).  – Ezek a kamerák csupán védik a belgrádi lakosokat, vagy arra is használhatóak, hogy kövessék őket? – teszi fel a kérdést a Euronews riportere. Az anyagból kiderül, hogy a belgrádi digitális jogokkal foglalkozó aktivisták legalább 1200 okos kamerát azonosítottak, amelyeket a kínai high-tech óriás, a Huawei gyártott. A hatóságok határozottan tagadják, hogy bármilyen arcfelismerő szoftvert alkalmaznának, és azt állítják, a kamerák csupán a forgalmat figyelik, és a bűnüldözésben játszanak szerepet. Az aktivistákat azonban nem sikerült meggyőzni:  – Belgrád elég biztonságos város, szakértőként úgy véljük, nem igazolható egy ilyen tolakodó rendszer alkalmazása – mondják.  Ezek a kamerák képesek felismerni arcokat, tárgyakat, rendszámtáblákat, bármilyen emberi ügyletet, ami körülöttünk történik, az adatokat pedig egy olyan adatbázisban tárolhatják, amelyet a belügyminisztérium és a rendőrség kezel, amit aztán elemezhetnek, és összevethetnek más adatforrásokkal, más információkkal.  

Nagyon úgy fest, hogy az oltatlanokkal akarják elvitetni a balhét. Az oltatlanok hibáztathatók a negyedik járványhullám kialakulásáért, őket terheli a felelősség, ha összeroppan az egészségügyi rendszer, azokat okolják a gazdaság összeomlásáért.

A jól értesültek szerint a szerb fővárosban már vannak olyan kórházak, amelyek csak a beoltott pácienseket fogadják, és ez válik gyakorlattá hamarosan másutt is, az ország egész területén. Ez nagyon durván azt jelenti, hogy akik elutasították a vakcina felvételét, azok nem kap(hat)nak semmilyen egészségügyi ellátást. Amikor a beteg felhívja az egészségházat vagy a mentőszolgálatot, akkor már nem azt kérdezik, hogy mit érez, milyen tünetei vannak, hanem azt, hogy be van-e oltva. Ha nincs, akkor nagyon sajnálják majd, de nem mehetnek ki hozzá. Hanem a sorsára hagyják. Nem számít az, hogy egy életen át fizette az egészségügyi biztosítást. Ily módon az egészségügyi ellátást nagyon durván feltételekhez szabják, azaz a politika felülírja az orvosi esküt, megszabja, hogy az orvosok kit gyógyíthatnak és kit nem.  

Ahogy múlik az idő, egyre több hír érkezik arról, hogy a koronavírus új hullámában leginkább azok kerülnek kórházba, akik már felvették az oltást. Ez a helyzet Izraelben is, ahol pedig rendkívül magas a lakosság átoltottsága. A koronavírus- és vakcinaelkötelezett média mégsem ezzel foglalkozik, ennek éppen az ellenkezőjét hangoztatja.

Az egészségügyben vannak a tiltakozás, az ellenszegülés megnyilvánulásaként szögre akasztott fehér köpenyek – és ez akkor is igaz, ha az esti tévéhíradóban erről sem beszélnek. Sokan döntöttek úgy, hogy inkább a munkájukat adják fel, mint az elveiket.

Vérzik a szívem, mert imádom a munkám, de nem engedek! – jelentette ki az egyik nővér.

 

Németországban egész nyáron zajlottak a tüntetések a járvány miatti intézkedések ellen. A rendőrség nem egyszer paprikaspray-vel és gumibotokkal oszlatta fel a tömeget.

Augusztus utolsó napjaiban valaki ezt írta a Facebook-profilján: Most figyeljetek! Németországban élünk. Szerdától kezdődik az iskola, ami kötelező, tehát a gyerek nem maradhat többé otthon és otthonról tanulási lehetőség nincs. Ha mégis valaki ezt megtagadja, az jogi következményekkel jár. Most jön a java! Maszk- és tesztkötelezettség minden egyes nap az első 2 hétben még az oltott gyerekeknek is. A harmadik héttől heti kétszeri teszt a nem oltottaknak, és maszk mindenkinek. Ideje elhagyni Németországot!

Hollandiában zárolják azoknak szervezeteknek a bankszámláit, akik bírálják a járványintézkedéseket. Az a döbbenetes hír is bejárta a világsajtót, amely szerint Szingapúrban összevertek, majd börtönbe, végül pedig elmegyógyintézetbe zártak egy brit férfit, aki nem viselt maszkot.

Az olaszországi egészségügyben már júniusban, az oktatásban dolgozók számára pedig augusztusban kötelezővé tették az oltottságot bizonyító igazolást. Október 15-től ez minden foglalkoztatottra vonatkozni fog, az állami és a magánszektorban 23 millió dolgozó csak akkor léphet be munkahelyére, ha már legalább egy oltást felvett, vagy átesett a betegségen vagy negatív tesztet tud felmutatni.

Szlovéniában már az otthoni munkavégzéshez is kötelező az oltásigazolás. Akik otthonról dolgoznak, azoknak hetente kell koronavírustesztet végezniük, az eredményről pedig értesíteniük kell a munkáltatójukat. Továbbá minden olyan személynek rendelkeznie kell oltási vagy gyógyultsági igazolással, illetve negatív teszttel, aki közvetlen kapcsolatba lép másokkal, olyan intézményben dolgozik, vagy olyan tevékenységet folytat, ahol fennáll a vírus terjedésének veszélye.

Franciaországban már arra is akadt példa, hogy a rendőrség erőnek erejével kizárta az oltatlanokat a saját munkahelyükről.

Ausztráliában az ország két legnagyobb városát, Sydneyt és Melbourne-t, valamint a fővárost, Canberrát is vesztegzár alá helyezték a koronavírus delta variánsának megfékezése érdekében. Az egészségügyi hatóságok elrendelték az építkezések leállítását, mert az építőiparban dolgozóknak legalább egy vakcinával kell rendelkezniük. A munkások fellázadtak és felvonulásukkal megbénították a forgalmat Melbourne utcáin.

Az emberek megkülönböztetése, szétválasztása engedelmesekre és tiltakozókra már megkezdődött. Mivel mindenre a vakcina a válasz, oltási igazolvány hiányában sok helyről, sok intézményből, sok rendezvényről kiszorulnak. Van, ahol már gyülekezetbe, istentiszteletre sem mehetnek azok, aki nem vetették alá magukat a sorozatos oltásnak. Sőt: karanténtáborok is léteznek. Olyan Covid-központokat alakítanak ki, ahová azok kerülnek, akik olyan emberekkel kerültek érintkezésbe, akiknek a vírustesztje pozitív. A fogvatartott táborlakókat teljesen elzárják a külvilágtól, és nem mindegyikből egyszerű a szabadulás.  

Az ausztráliai Queenslandnek hamarosan két karanténtábora lesz. Az építtetői hatalmas lelkesedéssel beszélnek róluk, azzal érvelnek, hogy ezáltal megelőzhetik a komolyabb korlátozásokat, a teljes lezárást. „A közösséget biztonságban akarjuk tartani. Mindenki egészséges lesz, és a rendszert megvédjük” – nyilatkozta egyikük.  (Ezerötszáz férőhelyes lesz.)

Amerikában karantén-hoteleknek nevezik ezeket a táborokat. Egy táborlakó nyilatkozata: „Elég feszült itt a helyzet. Úgy érzem magam, mint egy kutya, bezárva a kennelbe. Mindenütt kamerák vannak. Egy nő kint állt és teát szürcsölt, a maszkját levéve. Jöttek az őrök, dörömböltek az ajtaján és kirángatták. A nő mondta, hogy teázok, mire ők: nem fogsz. Nem volt rajtad a maszk.

Szinte tálcán kínálja magát a kérdés: működhetnének-e ezek a táborok, ha nem lenne megfelelő kiszolgáló személyzet? De van! Hogy csábítóvá, vonzóvá tegyék ezt az alávaló munkát, álommunkahelyként tüntetik fel, úgy hirdetik meg. Méghozzá az Egészségügyi Minisztérium a toborzó fejvadász. Az állás megnevezése: izolációs és karanténtanácsadó.

Az alábbi néhány soros idézet az angol író-filozófus, Aldous Huxley majd 60 évvel ezelőtti, 1962 márciusában a californiai Berkeleyben  tartott A végső forradalom című beszédéből való, és talán ma százszor időszerűbb, mint amilyen volt annak idején:  „Úgy vélem, ma azzal szembesülünk, hogy közeledik az, amit végleges, végső forradalomnak nevezhetünk, ahol az ember közvetlenül hathat embertársai testére-lelkére. Egész sor olyan technika kifejlesztésén dolgozunk, amely lehetővé teszi az irányító oligarchia számára, hogy az embereket rávegye a szolgaságuk megszerettetésére. A társadalom felhasználja az összes rendelkezésére álló eszközt annak érdekében, hogy egységesítse a népességet, hogy kisimítsa a kellemetlen emberi különbségeket. És úgy tűnik, hogy egy általános mozgás van egy végső forradalom irányába, egy olyan irányítási módszer felé, amellyel egy népet rá lehet venni, hogy élvezzen egy olyan állapotot, amelyet semmilyen tisztességes mérce szerint nem kellene élveznie. Ez a szolgaság élvezete. Hogyha az embereket rá lehet venni, hogy beleegyezzenek abba az állapotba, amelyben élnek. Ez a folyamat már évek óta tart.” 

Itt van már a Kánaán, csak rácsos a kapuja? – mondhatnánk cinikusan, ha nem tudnánk, hogy a világ sorsa nem az emberek kezében van, hanem annak a kezében, aki megalkotta.

Szabó Angéla

https://www.facebook.com/watch/?v=230049888941610

https://www.facebook.com/soulonef/videos/887838581834585/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése