2021-09-17 12:39

A szerb parlament egyöntetűen (tehát a VMSZ is megszavazta)  elfogadta a szerb nyelv közéleti használatáról, valamint a cirill írásmód védelméről és megőrzéséről szóló törvényt. Ezzel nem is lenne gondunk, hiszen a szerb kultúra is fontos. Ugyanakkor a szerbek kultúrájának védelme – amelynek része a cirill betű, mint a magyarok esetében a sok ezer éves rovás írásmód –  nem mehet a többi nemzetiségi kultúra kárára. Megítélésünk szerint a törvény azon kitétele, miszerint  adókedvezményben részesülnek azok a magántulajdonban lévő vállalkozások, amelyek munkájukban a cirill írásmódot használják, valamint azon kulturális és más rendezvények logója is cirill betűkkel legyen kiírva, amelyeket közpénzből támogatnak, rasszista szabályozás. Nem így lenne, ha a törvény azt mondaná ki, hogy a honos kultúrát, írásmódot támogatja, például a tőlünk távol álló kulturális behatásokkal szemben, közli a Magyar Polgári Szövetség közleményében.

A kérdés egyszerű: A nemzeti jövedelmet kizárólag a szerb nemzetiségűek adják össze? A Szerbia lakosságát közel 40%-ban alkotó többiek,  magyarok, szlovákok, ruszinok, albánok, németek nem fizetnek adót? A cirill kultúrát csak a szerb emberek adópénzéből fogják védeni? Hogyan?
Hogy érthetőbbek legyünk: Az autóbuszra felszállhatnak fehér és fekete emberek is, mindenkinek fiztnie kell a viteldíjat, ám a leszállásnál a fehér emberek visszakapják a pénzüket, a négerek meg nem. Mi ez, ha nem rasszizmus? Ha egy magyar tánccsoport szerb táncot táncol, akkor kap támogatást, de ha csak magyar táncokat ad elő, akkor nem? Mi ez, ha nem rasszizmus, fasizmus? Érti ezt bárki is a Pásztor családból?, teszi fel a kérdést az MPSZ.

A fentiekkel indokolva azt a következtetést szűrtük le, hogy Szerbia – mint a gyerekbetegségekben szenvedő fiatal nemzeteknél sokszor tapasztalható – folyamatosan halad a fasizálódás felé. Mi bizonyítja ezt? Maga a folyamat, amelyet mi magyarok megélünk.
Kezdődött a HALADÓ hatalommal, a magyar kormány (személyesen Orbán Viktor) Aleksandar Vučić mellett  kampányolt, megszületett a szerb-magyar “megbékélés” (amely ebben a formájában pártmegbékélés, semmi köze a magyar nemzetrész érdekeihez), azóta a  magyarság legkevesebb megfeleződött a Délvidéken, a szerbiai hivatalos nyelvhasználati törvény minden betűjéért véres harcot kell vívnunk, a VMSZ megszavazta november 23-át (Délvidék elcsatolása) Vajdaság ünnepnapjának (mintha nem lett volna még száz más lehetőség), a vajdasági utakról – különösen a magyarok által lakott területről — eltűntek a latin betűs, magyar nyelven útba igazító táblák, most pedig meghozták a rasszista, a nemzeti kisebbségekkel szemben diszkriminatív törvényt, amelyet a szerb alkotmány tételesen tilt. Éppen Szabadkára kell egy óriási szerb királyszobrot felállítani, miközben egy már ott áll a központban? Ennek az egész folyamatnak pedig leplezetlen  támogatója Pásztor István, a mindig ügyeletes kimagyarázó Bálint fia, Hajnal Jenő, a Magyar Nemzeti Tanács elnöke, és a háttérben ott áll mögöttük Orbán Viktor (aki elmondta, hogy mi milyen “jól” élünk, szavazzunk Vučićra), Kövér László és Áder János (aki pedig Hunyadi Jánosunkat megszégyenítő Asterix szobrot ajándékozott Zimonynak).

Trianon azért következhetett be, mert az akkori magyar kormány az országdarabolást támogatta. A maradékot pedig a nyugati erők mentették meg, mert már ők sem bírták nézni ezt a gyalázatot.
A Magyar Polgári Szövetség azt látja, hogy ma sem más a helyzet, csak most a maradék magyarság eltüntetése a cél. Kitűnően halad ez a terv, mert a magyar szavazók egy része elbódítva, ostobaságból, nemtörődömségből, esetleg becsapva, vagy haszonlesésből, aprópénzért, sőt félelemből, megzsarolva , kiszolgáltatva támogatja a saját elpusztítóit, hiszen hittel nem lehet  a pusztítók, rasszisták mellett állni.

Abban nem hiszünk, hogy a VMSZ kiáll a nemzeti kisebbségek érdekeiért, mert a Pásztor család már a bizonyítványát magyarázza.
Arra várunk még legfeljebb 10 napot, hogy esetleg megszólaljon az MNT, azaz Hajnal Jenő lelkiismerete és elítélje ezt a rasszizmust, és megtegye a szükséges törvényes lépéseket a magyar kultúra, a magyar lét védelmére, amelyre esküt tett.
Amennyiben ez nem következik be, akkor az MPSZ alkotmányos eljárást indít.
Nem vagyunk naívak, a dr. Korhecz Tamás jogtudós nevével is fémjelzett alkotmánybíróságnak nevezett  sóhivatal már több beadványunkat évek óta a fiókok aljában tartja. Ennek ellenére, kitartóan mindig tenni kell a dolgunkat a népünk, a nemzetünk érdekében. Egyszer minden hatalom megbukik, és akkor megszűnhet a nemzeti elnyomás, eljöhet az emberek szabadsága. Ki kell tartanunk!, áll a Rácz Szabó László, az MPSZ elnöke által jegyzett közleményben.

https://www.szabadmagyarszo.com/2021/09/17/mpsz-szerbia-halad-a-fasizmus-fele/