Orbán Viktor legidősebb lánya családjával Spanyolországba költözött – állítja a Blikk. A bulvárlap Orbán Ráhel Instagram-posztja alapján tette közzé a hírt.

A szűk kör számára hozzáférhető bejegyzés szerint a magyar kormányfő lánya és férje, Tiborcz István három gyermekével, Alízzel, Adéllel és Bertalannal a Gibraltártól 60 kilométerre lévő városban, Marbellában telepedtek le, a legidősebb kislányt, az ötéves Alízt már be is íratták egy ottani, spanyol-angol nyelvű, nemzetközi magániskolába.

„Hello, Spanyolország! Hello új kihívás! Nagyon izgatottak vagyunk, mert a családunk új élmény elé néz és egy csodálatos helyen kezdhették a gyerekek a tanévet. Az elmúlt 15 évben volt szerencsém rengeteg tapasztalatot gyűjteni külföldön, most a gyermekeimen a sor. Új kultúrát, új nyelvet, új embereket ismerhetnek meg és már most imádják az iskolát” – írta a Blikk szerint Instagram-posztjában Orbán Ráhel. A 444.hu ehhez képest annyit még kiderített, hogy Orbán Ráhel LinkedIn-profilján már Marbella szerepel tartózkodási helyként.

A Blikk értesülései szerint a költözés egyik oka Tiborcz István egyik üzleti érdekeltsége, mivel a kormányfő veje nemrég szállt be egy spanyol beruházásba.

A magyar sajtóban megjelent összegzések szerint Orbán Ráhel és Tiborcz István közvetve vagy közvetlenül több mint tucatnyi, Magyarországon működő vállalatnak a tulajdonosa. Tiborcz egyik vállalata néhány hónapja vett egy spanyolországi hotelt, de a hírek szerint attól meglehetősen távolra, mintegy 500 kilométerre költözik a család.

Az Mfor annak járt utána, milyen költségekkel is járhat az új élet kezdete: a lap szerint a házaspárt Marbella luxusövezetében vett ingatlant, ahol a különálló villák átlagára 1–4 millió euró, között mozog, ám vannak ennél jóval drágább házak is. Az ár valószínűleg nem játszott szerepet a döntésben, hiszen Orbán Viktor veje már harmadik éve szerepel a leggazdagabb magyarok listáján.

Alíz iskolájában a tandíj mintegy 6 000 eurót tesz ki, ehhez még hozzá kell számolni egy iratkozási díjat, amelyet akkor kap vissza a család, ha a gyermek év közben nem hagyja el az intézményt, de az extra foglalkozásért és az étkezésért is pluszpénzt kell fizetni.

Nagy kérdés, hogyan reagálhatott a költözés bejelentésének hírére a magyar kormányfő, aki minden megszólalásában a hanyatló Nyugatot és a migrációt ostorozza, miközben most elsőszülötte családjával a hanyatló Nyugatra migrált éppen.

https://szmsz.press/2021/09/25/orban-rahel-spanyolorszagban-probal-boldogulni/