2022. január 5., szerda

Önreklámozás (1.)

 „A lakosság védelmének ügyében pedig kitartóak leszünk!”

 

Dr. Pásztor Bálint  

 2022. január 2. 8:56

📰A migránsválságról nyilatkoztam őszintén, kertelés nélkül az 1938 óta megjelenő, jobboldali-konzervatív Magyar Nemzet napilapnak. Köszönöm Áron Ternovácznak!
☝A lakosság védelmének ügyében pedig kitartóak leszünk!
------------------
📰O migrantskoj krizi sam govorio iskreno, bez okolišanja za konzervativni, budimpeštanski dnevni list, Magyar Nemzet, koji izlazi od 1938. g. Zahvaljujem Aronu Ternovacu!
☝Bićemo istrajni u zalaganju za zaštitu domaćeg stanovništva!

Az ifjú Pásztor ebben az írásban azzal dicsekszik, hogy „migránsválságról nyilatkozott őszintén, kertelés nélkül az 1938 óta megjelenő, jobboldali-konzervatív Magyar Nemzet napilapnak”.
Köszöni Ternovácz Áronnak, az írás szerzőjenek – talán a nyilatkozási lehetőséget.
A Pásztor Bálint mondókája azonban teljes üres, semmi újat nem tartalmaz, ami már ezerszer el nem hangzott volna. Semmi hír értékű nincs benne.
Az ilyen fajta szövegeket általában „önreklámozásnak” nevezik. 
 
A (kis)Pásztor, aki – egyebek mellett – a Vajdasági „Magyar” Szövetség (VMSZ) egyik alelnöke is, beismerte hogy „amikor a migránsok feltorlódnak a határ menti településeken, akkor pártja kérésére a csendőrség több autóbusznyi bevándorlót összeszed, és elviszik őket a preševói menekültközpontba, gyakorlatilag ahhoz a ponthoz, ahol beléptek az ország területére”. 
– A mérhetetlen pénztömegeket megmozgató nemzetközi civil szervezetek támogatásával ezek a bevándorlók visszaszivárognak az említett helyszínekre – tette hozzá. Vagyis a csendőrség akcióiból a határmenti lakosságnak éppen semmi haszna nincs!
Ebből arra lehet következtetni, hogy azok a fránya „nemzetközi civil szervezetek” a bűnösek azért, hogy Magyarmajdányon és Rábén, „a két – többnyire magyarok által lakott – településen mintegy háromszor annyi bevándorló tartózkodik jelenleg, mint helyi lakos”. Nem pedig az ország hivatalos intézményei, amelyek nem végzik a munkájukat, lehetővé teszik, hogy „a bevándorlók visszaszivárogjanak az említett helyszínekre”.
A parlamenti képviselői tisztségben is tetszelgő szabadkai községi képviselő-testületi elnök viszont nem arról nevezetes, hogy ezt a problémát erélyesen szóvá tette volna a szerb képviselőházban, követelve a probléma hatékony rendezését a Szerb Haladó Párttól (SNS), amelyikkel hatalmi koalícióban van!

A „reklámhoz” tartozik még, amit Pásztor Bálint persze elfelejtett feltenni a Faceboook oldalára, hogy „a Magyar Nemzet álnéven megjelenő uszító propaganda termék”.[1] 
A Magyar Nemzet országosan megjelenő magyar közéleti, politikai napilap volt. Az 1938. augusztus 25-i alapítása és a 2018. április 11-ei megszűnése között Magyarország egyik legpatinásabb újságja. Munkatársainak egy része még az év májusában megalapította a szellemi utódnak szánt Magyar Hangot. A megszűnt újság nevét 2019 februárjától a Magyar Idők vette fel.[2]
Az írást jegyző Ternovácz Áron vélhetően az, akinek a hétvégi Magyar Szó nevű véemeszes pártlap Terasz c. rovatában jelennek meg folyamatosan az írásai, ahol Lovas Ildikónak, Fodor Istvánnak és Máriás Endrének is. Olvassa egyáltalán valaki ezt az érdektelen rovatot?[3]
Ez a „nagyreményű fiatal titán” – ahogyan Ágoston András volt pártvezér az ifjú Ternováczot nevezi – bizonyára Ternovácz István újságírónak, a Magyar Nemzeti Tanács Végrehajtó Bizottsága médiával megbízott tagjának a fia, aki a VMSZ által jutott tisztségbe.
Ilyen összefüggésekkel teljesen érthető, hogy Pásztor Bálint pózolhatott a Magyar Nemzetben is! Magyarországon is fényezni kellett neki a véemeszt! És, persze, a Fideszt!

A fiatal „politikusnak” – akinek a hátrányos rehabilitálási és vagyon-visszaszármaztatási törvényt is köszönhetjük –  még mindig nem világos, hogy nem nyilatkozgatni, hanem cselekedni/tenni kell! A magyar közösség nem arról fogja megítélni a következő választásokon, hogy mit nyilatkozott a nem tudom melyik újságnak, hanem hogy tud-e eredményt felmutatni! Ezek azonban rendre elmaradtak! 
A Pásztorok „a lakosság védelmének ügyében pedig kitartóak lesznek”: Nyilatkoznak –  amíg csak a határmenti magyar  lakosság el nem költözik!

BOZÓKI Antal
 Újvidék, 2022. január 5. 
__________
[1] Bódis Gábor: Magyar Nemzet kontra Hajnal Jenő https://naplo.org/index.php?p=hir&modul=minaplo&hir=13781, 2021. július 31.
[2] Magyar Nemzet (napilap, 1938–2018)
https://hu.wikipedia.org/wiki/Magyar_Nemzet_(napilap,_1938%E2%80%932018)[1]
[2] Bővebben lásd a „Évekre szóló romboló előszél” („Egy temerini a Magyar Nemzetben”) c. írásom. https://naplo.org/index.php?p=hir&modul=minaplo&hir=13819, 2021. augusztus 15.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése