2022. június 19., vasárnap

A „legfelsőbb körökből” való szabadkai nyilvánosan magyarázza meg, miért cenzúrázták a humort!

A „legfelsőbb körökből” való szabadkai nyilvánosan magyarázza meg, miért cenzúrázták a humort!

 2022-06-15 16:38

Amikor egy város, amely a multikulturalizmussal dicsekszik lemondja, pontosabban fogalmazva betiltja az egyik legismertebb, a régióban is nagy népszerűségnek örvendő szerb szatirikus előadóművész vendégszereplését, akkor a nyílt cenzúrával és a szabad vélemény kinyilvánításának betiltásáról beszélünk – írja szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében a Szabadság és Igazságosság Párt (SSP) szabadkai bizottsága.

A közleményben felteszik a kérdést, hogy hogyan válhatott a sok év letargiát megélt, mostanában újjáéledő palicsi Nyári Színpad a cenzúra helyszínévé.

Ki döntött erről, és miért nem magyarázza meg nyilvánosan ezt a döntést, ami egy olyan korszakban született, amikor a demokrácia nevében még az egyes nemzeti frekvenciákkal rendelkező televíziókon látható nyílt erőszakot sem cenzúrázzák?

Az SSP szabadkai bizottsága azt kérdezi a városvezetésétől, hogy a nyitottságot és toleranciát hirdető Szabadka Zoran Kesićet azért közösítette-e ki, mert a vért, a könnyeket és az izzadságot propagálja, vagy pedig azért, mert a kifejezett fővárosi sármjával, nyíltan, köntörfalazás nélkül mutat rá társadalmunk neuralgikus pontjaira.

– Mitől fél annyira a szabadkai elit, hogy cenzúrával védekezik a humor ellen, és ezzel szégyenbe hozza a várost? – teszi fel a kérdést a politikai szervezet.

A közleményben rámutatnak, hogy a közösségi oldalakon bérkommentelők hada próbálkozott elterjeszteni azt a hazugságot, hogy azért mondták le a műsort, mert még tíz belépőjegyet sem adtak el a szervezők.

Az SSP szerint a városvezetők így próbálják meg leplezni azt az erős ellenzéki potenciált, amivel Szabadka még most is rendelkezik.

https://szmsz.press/2022/06/15/a-legfelsobb-korokbol-valo-szabadkai-nyilvanosan-magyarazza-meg-miert-cenzuraztak-a-humort/


Kapcsolódó írás:
Valaki a „legfelsőbb körökből” lemondta Zoran Kesić palicsi fellépését
https://szmsz.press/2022/06/14/valaki-a-legfelsobb-korokbol-lemondta-zoran-kesic-palicsi-fellepeset/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése