2022. június 15., szerda

Megalázó vereségtől hangos az angol sajtó: „A magyarok gulyást csináltak az angol válogatottból”

m4sport.hu
 
Nem meglepő, de a teljes brit sajtó történelmi és megalázó angol vereségről írt, miután a magyar válogatott 4–0-ra győzött Wolverhamtonban a Nemzetek Ligája A3-as csoportjának negyedik fordulójában, 11 napon belül másodszor legyőzve az angolokat. Nézzük, hogyan számoltak be a látottakról a lefújás után. 
 
 
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Sky Sport: Magyarország megalázta a szerencsétlen angolokat

A lap tudósítója, Adam Bate kiemelte, az elmúlt 94 év legsúlyosabb hazai vereségét szenvedte el az angol válogatott Magyarország ellen, az eredmény pedig megalázó a négy forduló után két ponttal csoportutolsó hazaiak szempontjából, akik közel állnak hozzá, hogy kiessenek a Nemzetek Ligája legmagasabb divíziójából.

BBC: Lehangoló Anglia, magyar győzelem a Molineux-ban

A brit közszolgálati sporthonlapon szintén hangsúlyozták, 1928 óta a legnagyobb hazai vereséget szenvedték el, illetve csapatuk négy mérkőzés óta nyeretlen. Megjegyzik, a magyar válogatott kíméletlen volt a kapu előtt, amit alátámaszt, hogy Rossi csapata 0,92-es xG-re lőtt négy gólt Wolverhamtonban.

Daily Mail: A magyar válogatott gulyást csinált az angolokból

 
Forrás: Daily Mail

Az angol válogatott megalázó vereségbe szaladt bele az utolsó 20 percben háromszor is betaláló Magyarország ellen. Gareth Southgate-en növekszik a nyomás: négy meccs, nulla győzelem, nulla akciógól és hat kapott gól – írják.

Hozzáteszik, egyes szurkolók azt énekelték az angol szövetségi kapitánynak, hogy reggel meneszteni fogják. Lehet, hogy pont azok, akik a meccs előtt a Himnusz közben a magyarokat rasszistázták. (Szalai Ádám egyébként a lefújás után külön megjegyezte, büszke a magyar szurkolókra, hogy nem ültek fel a provokációnak.)

A The Independent szintén azt emelte ki, a magyarok agyoncsapták Angliát és elérték, hogy lefújásra a közönség Gareth Southgate ellen forduljon és kifütyülték az öltözőbe vonuló angol játékosokat.

John Cross a Mirror oldalán azt írta, a súlyos vereséggel véget értek Southgate mézeshetei, utalva arra, hogy komoly munka áll előtte a téli világbajnokságig. Hozzáteszi: a magyar válogatott 11 napon belül másodszor győzte és játszotta le az angolokat.

https://m4sport.hu/kulfoldi-foci/cikk/2022/06/14/angol-sajto-a-magyarok-gulyast-csinaltak-az-angol-valogatottbol

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése