2022. június 18., szombat

Diplomahonosítási kalamajka

Diplomahonosítási kalamajka

2022-06-16 9:37

A Vajdasági Magyar Képző-, Kutató- és Kulturális Központ (VM4K) szakirányú továbbképzésének első generációja még honosíthatta a diplomáját, a másodiknak már nem sikerült.

Huszonhárman fejezték be a Vajdasági Magyar Képző-, Kutató és Kulturális Központ felsőfokú inkluzív fejlesztő szakpedagógiai szakirányú továbbképzését 2021-ben. A képzés a Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Pedagógusképző Karával együttműködve valósult meg a Magyar Nemzeti Tanács támogatásával. A huszonhárom tanuló a szakirányú képzés második generációja, négy féléven át tartó oktatás a hallgatók szerint kiváló volt, hiánypótló és nagyon hasznos.

A tanulmányaik alatt beadandókat írtak, gyakorlati oktatás is volt, a végén pedig szakdolgozatot készítettek a hallgatók. Köztük a Dositej Obradović Iskolaközpontban nevelőként dolgozó Bellér Zoltán és az Óbecsei Bratstvo Speciális Iskolában dolgozó Janković Anabella is, akik végső elkeseredésükben felkeresték a szerkesztőségünket, ugyanis a tudást és az diplomájukat hiánytalanul megkapták, viszont az utóbbit nem tudják honosítani. A képzést lebonyolító VM4K mindent megtesz annak érdekében, hogy megoldja a helyzetet, ami, mint mondják, őket is meglepte. – Tómó Margaréta riportja a Családi Kör hetilap június 16. számában. 

https://szmsz.press/2022/06/16/diplomahonositasi-kalamajka/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése