2022. június 26., vasárnap

Vučić azt üzente, a kataszteri adatokat fejből tudja

BELGRÁD, 2022.június 21. (Njuz) – A hackertámadás, amely leblokkolta a Köztársasági Földmérő Intézet munkáját, nem fogja veszélyeztetni a polgárokat, mivel Aleksandar Vučić elnök fejből tudja az összes adatot, üzenték az elnökségből. Az információs rendszer blokádja miatt 170 kataszteri szolgálat napok óta nem tudja kiadni a szükséges dokumentumokat, ami teljesen leállította az ingatlanforgalmat.

– Az emberek, akiket Szerbiai fejlődése zavar, különböző módon próbálkoznak  megállítani bennünket, de ez alkalommal becsapódtak – mondja Vučić elnök. – A kataszter blokádjával semmit nem értek el, mivel idejében memorizáltam az összes kataszteri adatot. Szerbiát számtalanszor körbejártam, ismerek minden falut, helyi közösséget, utcát, házat és minden kataszteri parcellát. Részletesen tanulmányoztam minden építészeti és területrendezési tervet, a polgároknak ezért valóban semmilyen aggodalomra nincs okuk. A nap és az éjszaka bármely pillanatában tudom, hogy melyik parcella kinek a tulajdona, milyen osztályú a föld és fel tudok sorolni minden rajta lévő létesítményt – nyugtatja Vučić a polgárokat.

A szakértők, akik a kiberbiztonsággal foglalkoznak, mindent megtesznek, hogy ezt a problémát elhárítsák és a kataszter blokkolását feloldják.

– Elvárom, hogy a rendszer ismét funkcióban legyen, és hogy a kataszter már néhány nap múlva elkezdjen működni. Addig minden dokumentumot én adok ki. Minden reggel öt órától fogadom a polgárokat, akiknek kataszteri kivonatra van szüksége. Elég, ha a polgárok a személyi igazolványukkal megjelennek és én lediktálok nekik minden szükséges adatot – üzente az elnök.

Bojan Savić

Vučić poručio da sve podatke iz katastra zna napamet [Vučić azt üzente, a kataszteri adatokat fejből tudja]
https://www.njuz.net/vucic-porucio-da-sve-podatke-iz-katastra-zna-napamet/ és/vagy
Predsednik poručio da sve podatke katastra zna napamet [Az elnök azt üzente, a kataszteri adatokat fejből tudja]. Danas, 2022. június 24. 
 
Fordította:
Bozóki Antal

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése