2014. április 4., péntek

Szabadka: A rendőrség megtalálta a magyar férfit félholtra verő banda négy tagját!

Mint arról portálunk részletesen beszámolt, március 23-án a szabadkai Zorka helyi közösségben fiatalok csoportja minden ok nélkül megdobált egy személygépkocsit, amitől betört a szélvédő üvege. Az autó sofőrje, a későbbi sértett megállt és megpróbálta kérdőre vonni a garázda társaságot. Az agresszív héttagú banda azonban nem különösebben zavartatta magát.
Az autóban ülő hölgy a további konfliktus elkerülése végett megkérte férjét, hogy inkább távozzanak, tette mindezt az anyanyelvén, magyarul.
A magyar szavakat meghallva a szerb fiatalokból álló társaság még indulatosabbá vált és ekkor egyikük kiadta a parancsot "Udri mađare!" (üsd a magyarokat!), majd mind a heten rátámadtak a házaspárra. Az egyik támadó felkapott egy betondarabot, amellyel szájon ütötte a sértett férfit, később a kórházban kiderült, hogy az ütéstől az áldozat hat foga kitörött, a szája pedig súlyosan felrepedt és azt csak több öltéssel tudták összevarrni. Az asszonyt is megverték.
Nem hivatalos információ szerint a szabadkai rendőrség két nagykorú: S. C. (1996) és D. M. (1994) és két kiskorú tettest megtalált (nem tudni, hogy letartóztatta, előzetesbe helyezte-e őket).
A rendőrség bűnvádi feljelentést tett ellenük az ügyészségnél verekedés és súlyos testi sérülés előidézésének alapos gyanúja miatt.
Azzal egyelőre nem vádolják őket, hogy az aljas bűncselekményt magyargyűlölettől elvakulva követték el.
F. F.
Közzétette: Szerkesztő 2. 2014. április 03. csütörtök, 14:20  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése