2021. november 27., szombat

Összefogott a szerbiai ellenzék és a VMDK

 
 

Mint az ismeretes jövőre, 2022. április 3-ára tervezik a rendkívüli parlamenti választások, köztársasági elnöki és a belgrádi helyhatósági választások megtartását.

Mérlegelvén az aktuális politikai körülményeket a szerbiai ellenzéki pártok úgy döntöttek elkezdik a választásokra való felkészülést.

Közös tárgyalásuk eredményeként elvi megállapodás született a legjelentősebb szerbiai ellenzéki pártok között az együttes választási fellépésről minden szinten, amit ma (2021. november 26.) Belgrádban 14,00-kor a Média Központban tartandó sajtótájékoztatón be is jelentenek.

Az ellenzéki összefogást a következő szervezetek alkotják:

VMDK, DS,SSP, Narodna stranka, Pokret slobodna Srbija, Pokret za preokret, Pokret slobodnih građana, Sloga szakszervezet, Građanska platforma stb. (a közeljövőben várható egyéb szervezetek csatlakozása)

A Vajdasági Magyarok Demokratikus Közössége  (VMDK) részese lesz ennek az ellenzéki összefogásnak, ami azt jelenti, hogy a délvidéki magyarságnak ezzel lehetősége lesz egy olyan pártra, pártok tömörülésére szavazni akik a vajdasági magyarság érdekeit is képviselve,  lebontják a jelenlegi katasztrofális SNS-SPS-VMSZ  rendszert és véget vet a 2012-től tartó társadalmi, politikai, gazdasági hanyatlásnak.

Óbecse, 2021. november 26.

https://delhir.info/2021/11/27/osszefogott-a-szerbiai-ellenzek-es-a-vmdk/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése