2021. november 29., hétfő

„Szerbia szombaton leáll, ha Vučić nem vonja vissza a torz és alkotmányellenes törvényeket”

„Szerbia szombaton leáll, ha Vučić nem vonja vissza a torz és alkotmányellenes törvényeket”

  Illusztráció (Fotó: 021.rs)

2021-11-29 17:01

A Környezetvédelmi Felkelés nevű mozgalom (Pokret Ekološki ustanak) ultimátumot intézett Aleksandar Vučić szerb elnökhöz, hogy péntekig, december 3-ig vonja vissza, illetve semmisítse meg a torz és alkotmányellenes törvényeket, ellenkező esetben szombaton Szerbia le fog állni.

– Felszólítjuk, hogy tegyen meg mindent annak érdekében, hogy Szerbia ne sodródjon még mélyebb válságba és összetűzésekbe – áll a Környezetvédelmi Felkelés közleményében.

Vučić hétfőn korábban azt nyilatkozta, hogy „úgy gondolja”, a referendumról szóló törvényt aláírta, de a kisajátítási törvényt biztosan nem.

A mozgalom figyelmeztette Vučićot, hogy a felelőtlen és autokrata cselekedetei miatt bűnvádi felelősségre fogják vonni.

Közölték, a jogszabályok elfogadása miatt nemcsak útlezárások, hanem a polgárok általános lázadása várható, amit az évek óta eltűrt igazságtalanság motivál.

A Környezetvédelmi Felkelés nyílt levelében az üzente az államfőnek, hogy őt és munkatársait is felelősségre fogják vonni, amiért a bűnözőkből és verőlegényekből álló félrendőri alakulatok felhasználásával összetűzéseket szított.

– Tisztában van-e azzal, hogy pont önnek áll leginkább érdekében, hogy Szerbiában joguralom legyen, hogy megfelelő védelmet kaphasson, amikor majd tettei miatt bíróság elé állítják? – szegezte Aleksandar Vučićnak a kérdést a mozgalom.

https://szmsz.press/2021/11/29/szerbia-szombaton-leall-ha-vucic-nem-vonja-vissza-a-torz-es-alkotmanyellenes-torvenyeket/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése