2021. november 9., kedd

KÖZÖS ERŐVEL EGY ÚJ MAGYAR-MAGYAR VISZONYRENDSZER KIÉPÍTÉSÉÉRT

A Magyar Mozgalom a Momentum Mozgalmat látta vendégül Szabadkán
 
 
2021. november 8.  11:28
 
A Momentum Mozgalom küldöttségét fogadta pénteken este a Magyar Mozgalom Szabadkán. Az ellenzéki összefogás szerves részét képező magyarországi politikai szervezetet Ilyés Márton elnökségi tag, Tomos Endre - Momentum határon túliakat képviselő jelölt, Domján Máté és Nagy Gábor képviselték.
A több mint kétórás baráti beszélgetés keretében Sövény Ferenc, a Magyar Mozgalom elnöke ismertette a vendégekkel a szervezet magyarságpolitikai platformjának fontosabb pontjait, amelyekkel kapcsolatban egyetértés alakult ki. A Momentum nem csak gesztusok szintjén, nem csak szavazatszerzési céllal érdeklődik a határon túli magyarság ügyei iránt, hanem mélységében is szeretné azt megismerni és felvállalni a jövő évi esetleges kormányváltás után. Ezt mi sem bizonyít jobban, mint a tény, hogy a küldöttség tagjai között volt egy erdélyi, egy felvidéki és egy vajdasági származású politikus is. A két küldöttség egyetértett abban, hogy a határon túli magyarok ugyanolyan alkotó részei a magyarságnak, mint az anyaországiak, hogy szerzett jogok csökkentéséről szó sem lehet és hogy egy kormányváltás után is folytatódik a határon túli közösségek támogatása.
A Magyar Mozgalom képviselői megismertették a vendégeket a vajdasági magyarság helyzetével, az anyaországból átszivárgott megosztottság közösséget felaprózó, romboló hatásával. Egyetértés született abban, hogy a jövőben egy másfajta határon túli politikára lesz szükség, amely nem zárja ki azokat sem, akik nem értenek egyet az aktuális kormányzattal és a jelenlegi megosztottság helyett, minden magyar felkarolását és segítését kell meghonosítani. A tárgyalások folytatódni fognak.
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése