2021. november 13., szombat

A Liga aktivistái lefestették az újvidéki és kamonci Mladić-graffitiket

 A Liga aktivistái lefestették az újvidéki és kamonci Mladić-graffitiket - A cikkhez tartozó kép

2021. november 13. 17:25

A Vajdasági Szociáldemokrata Liga (LSV) aktivistái szombatra az újvidéki Újtelep városrészben és Kamoncon (Sremska Kamenica) lefestették azokat a graffitiket, amelyek a háborús bűnök miatt elítélt Ratko Mladićot dicsőítik, írja a 021 portál.

A graffitin festékkel öntötték le a srebrenicai mészárlásért felelős tábornok arcát, a “hős” szót áthúzták, fölé pedig a LSV rövidítés került.

A graffitiharc a tartományi székvárosban sem újkeletű jelenség, hiszen ezt az újtelepi graffitit egyszer már lefestették, de akkor néhány tucat csuklyás fiatal “helyreállította”.

A Vajdasági Szociáldemokrata Liga újságíróknak megerősítette, hogy most ők állnak az akció mögött. Nenad Čanak, a párt elnöke korábban elítélte az állam magatartását a háborús bűnöket dicsőítő utcai graffitik kérdésében. Čanak közleményében “veszélyesnek és felelőtlennek” nevezte az hatalom magatartását.

“Felfoghatatlan, hogy a hatóságok megengedték, hogy a háborús bűnös Ratko Mladić képét Belgrád és Újvidék házainak falára felfessék. Még rosszabb, hogy a hatóságok betiltották Belgrádban az antifasiszták összejövetelét, akik ennek a háborús bűnösnek a képét akarták eltüntetni”, mutatott rá Čanak.

https://www.vajma.info/cikk/vajdasag/27131/A-Liga-aktivistai-lefestettek-az-ujvideki-es-kamonci-Mladic-graffitiket.html

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése