2021. november 20., szombat

Ratko Mladić sugárút feliratú matricával ragasztottak le több újvidéki utcanévtáblát

 Ratko Mladić sugárút feliratú matricával ragasztottak le több újvidéki utcanévtáblát

2021-11-20 13:35

Az újvidéki Limán lakótelepen élők szombaton arra ébredtek, hogy az éjszaka során az utcanévtáblákat ismeretlenek Ratko Mladić sugárút feliratú matricákkal ragasztották le, számolt be a 021.rs.

A portál tudósítása szerint ezek a matricák zömmel a Limán IV-ben, a Népfront utcában jelentek meg.

Az ott élők elmondták, hogy a szomszédok a matricák egy részét már eltávolították, de a nagy részük továbbra is az épületeket csúfítja, mivel egyrészt jó minőségű nyomtatványokról van szó, amelyeknek a ragasztója is erős, másfelől pedig olyan magasra ragasztották őket, hogy létra nélkül nem lehet azokat eltávolítani.

Egy ott lakó hölgy azt gyanítja, hogy ez ugyanazoknak a műve, akik korábban trikolort festettek az épületre, és úgy véli, így folytatták megkezdett akciójukat.

A Liman III. és a Liman IV. városrészekben a Szerb Haladó Párt a nyáron elveszítette a helyi közösségi választásokat, és augusztus óta, a polgárok határozott tiltakozása ellenére is, egyre több épületre festik fel a szerb zászló színeit, de mindeddig nem sikerült kideríteni, hogy kik ezek az éjszakai festők.

Az ellenzék, valamint a közvélemény egy része is úgy véli, hogy mindezek mögött a Szerb Haladó Párt áll, amely ugyan nem vállalta magára a cselekményeket, de nem is ítélte el a Limánban az elmúlt egy hónapban történt incidenseket sem. Ezt pedig az ott élő polgárok nyomásgyakorlásként és megfélemlítésként élik meg.

Az elmúlt napokban egyébként Újvidéken több Ratko Mladićot ábrázoló falfirkát is megsemmisítettek, többnyire a Vajdasági Szociáldemokrata Liga (LSV) aktivistái. A párt pedig a székházára egy óriási transzparenst tűzött ki, amelyen az volt olvasható, hogy „Ratko Mladić népirtásért elítélt háborús bűnös”. Ezekre az akciókra válaszul ismeretlen személyek, akik közül a rendőrség csak néhányat azonosított, sértő üzeneteket firkáltak a LSV székházára, az épületet tojással dobálták meg, és eltávolították az oda kihelyezett transzparenst.

https://szmsz.press/2021/11/20/ratko-mladic-sugarut-feliratu-matricaval-ragasztottak-le-tobb-ujvideki-utcanevtablat/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése