2011. december 30., péntek

Kirekesztő falfirkák Szenttamáson


December 29-én éjszaka több ház falán, amelyekben magyar családok élnek, illetve egy óvoda épületén a „Srbija srbima” (Szerbia a szerbeké) és a „Srbija” (Szerbia) feliratok jelentek meg. Fényképmellékletünk a Barbie iskoláskor előtti intézmény épületén megjelent feliratokat tartalmazza. Az intézmény a magyar többségű városrészben található, ahova kizárólag magyar ajkú gyermekek járnak. A környékbeli lakosok állítása szerint, az éjszaka egy csoport szerb nyelven hangoskodó fiatal randalírozott az óvoda környékén.
(Emberi Jogi Központ)
http://www.vajma.info/cikk/vajdasag/12787/Kirekeszto-falfirkak-Szenttamason.html, 2011. december 30. [13:23]TERJED A NEMZETI TÜRELMETLENSÉG

A dél-bácskai Szenttamást is elérték a többségi nemzet körében szervezetten és (úgy néz ki, hallgatólagosan) védetten működő extrém és soviniszta csoportok. December 30-ra, péntekre virradó reggel a szenttamási Barbie magyar óvoda épületének a falán ,,СРБИЈА СРБИМА“ (Szerbia a szerbeké) és ,,СРБИЈА“ (Szerbia) falfirkák jelentek meg. Az egyik közeli kocsma épületét is megtalálták az elkövetők. Az értesülések alapján, a helyiek szerint az éjszaka egy csoport szerb fiatal randalírozott az óvoda környékén. A rendőrség részéről nem tudjuk, hogy eljárást indítottak volna. A Magyar Remény Mozgalom (MRM) szenttamási szervezete követeli a soviniszta vandálok mielőbbi kézre kerítését és példás megbüntetésüket.

Szenttamás, 2011. december 30.

Az MRM szenttamási községi szervezetének nevében,
Vörös Sándor, a helyi szervezet elnöke

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése