2011. december 25., vasárnap

Újabb incidens Temerinben


Az éjszaka két fél téglát vágtak be egy családi ház ablakán, a rendőrség sztrájkra hivatkozva nem hajlandó elvégezni a helyszínelést

A temerini Táncsics Mihály utca 54-es számú házában lakó Pásztor Zoltán, felesége Gabriella két fiukkal hatalmas zajra riadtak ma hajnali két órakor. A házigazda az emeleti hálószobából azonnal lerohant az udvarra, majd onnan ki az utcára. Ott látta meg, hogy két jókora lyuk tátong a földszinti szoba ablakán. Az elkövetők közben elmenekültek. Később, amikor bement a szerencsére nem lakott szobába, akkor fedezte fel, hogy két fél téglát vágtak be hatalmas erővel a műanyag redőnyön keresztül. A két tégladarab átütötte a redőnyt, a dupla üveget. Az egyik tégladarab az ablaktól négy méterre álló karosszékben kötött ki. Az volt a szerencse, hogy a szobában senki nem tartózkodott, különben akár végzetes kimenetelű is lehetett volna a támadás.
Pásztor Zoltán azonnal értesítette a rendőrséget, kérve, hogy menjenek ki, végezzék el a helyszínelést és tegyék meg a szükséges lépéseket. Az ügyeletes a kérést azzal utasította el, hogy a rendőrség most éppen sztrájkol. A házigazda az elutasító magatartást követően nem hagyta annyiban a dolgot. Reggel megkereste Csorba Bélát, a Vajdasági Magyar Demokrata Párt elnökét és elmondta neki, hogy min mentek át. Elpanaszolta, hogy noha azonnal értesítette a rendőrséget, elutasították, hogy a helyszínre menjenek.
A VMDP körzeti szervezetének elnöke párta nevében a legerélyesebben elítélte a történteket, beleértve a rendőrség botrányosan felelőtlen magatartását is, amire, ismerve az előzményeket, semmi nem adhat felmentést, még a rendőrsztrájk sem. Csorba Béla azt reméli, hogy majd ezt az esetet is megfelelő formában és kellő publicitás kíséretében fogják elítélni a tartományi és köztársasági tisztségviselők, s szerinte az ügyben belügyminiszteri vizsgálat is indokolt lenne.
Feltehető, hogy az ügy hátterében az áll, hogy a házaspár 16 éves fia (P. N.) a közelmúltban részese volt egy fiatalok között zajló magyar-szerb incidensnek, ami után a fiút, akinek a verekedésben részt vevő szerb fiatalok eltörték a kezét, egy hónapra vizsgálati fogságba helyezték. Miután a gyerek onnan szabadult, a helyi középiskolában a szülők elmondása szerint állandó zaklatásnak volt kitéve szerb diáktársai részéről. E miatt gyermeküket, biztonságát féltve nem engedték tovább iskolába, így magánúton fogja befejezni tanulmányait. A család a korábbi incidens folytatásaként éli meg a mostani támadást, ami azért is érthetetlen, mert egy olyan egészséges családi környezetről van szó, ahol a család a magyar és a szerb karácsonyt is ünneplik, hiszen a nagymama szerb nemzetiségű.
Miután a családfő a VMDP körzeti szervezete elnökének rábeszélésére délelőtt másodszor is bement a rendőrségre, az ügyeletes rendőr hajlandó volt jegyzőkönyvbe venni a történteket, de a helyszínelés továbbra is várat magára.

Ternovácz István

http://www.vajma.info/cikk/vajdasag/12759/Ujabb-incidens-Temerinben.html, 2011. december 24. [13:55]

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése