2011. december 24., szombat

MAGYAR FORDULAT – Alkossunk újat!


Négy délvidéki/vajdasági magyar párt koalíciós szándéknyilatkozatot tett

Karácsony előtt került sor a nyilvánosság előtti bejelentésre, pontosan 2011. december 23-án Szabadkán, hogy négy délvidéki magyar párt a jövő évi szerbiai választásokon együttesen indul. A Magyar Remény Mozgalom, a Magyar Polgári Szövetség, a Vajdasági Magyarok Demokratikus Közössége és a Vajdasági Magyar Demokrata Párt elnökei MAGYAR FORDULAT név alatt alapítanak koalíciót.

A pártok vezetői elmondták, hogy pártérdekek felett áll az, hogy koncentráltan jelenjen meg a magyarság véleménye, érdeke a szerbiai politikai színtéren, ezért a választások során a magyar szervezeteknek együtt kell működniük, felülírva az önös célokat.

Diósi Árpád felvétele

A koalíció nyílt, ami azt jelenti, hogy szeretettel és bizalommal várnak minden magyar politikai, civil, értelmiségi, egyházi és más szereplőt a közös fellépés során. Alternatívát kívánnak nyújtani az itteni magyarság számára. Ez nem csupán egy választási koalíció, hanem azok után a mandátumot szerző képviselők továbbra is közösen lépnek majd fel önkormányzati, tartományi és köztársasági szinten egyaránt.

Az MRM, az MPSZ, a VMDK és a VMDP áldott, békés karácsonyi ünnepeket, és szebb, boldogabb és fordulatot hozó új esztendőt kíván mindenkinek!

Szabadka-Temerin-Zenta-Óbecse, 2011. december 24.

A Magyar Fordulat nevében:
Magyar Remény Mozgalom, László Bálint, elnök
Vajdasági Magyar Demokrata Párt, Ágoston András, elnök
Magyar Polgári Szövetség, Rácz Szabó László, elnök
Vajdasági Magyarok Demokratikus Közössége, Csonka Áron, elnök

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése