2011. december 1., csütörtök

Zagyva Tibor közös petíciót szervezne a stabilizációs törvény ügyében


Levelét eljutatta a vajdasági magyar szervezetekhez és a vajdasági magyar közélet egyes szereplőihez

Dr. Zagyva Tibor, Zagyva-Merey Emma fia, Merey István, az első rehabilitált 1944/45-ös magyar áldozat unokája javaslattal fordult a vajdasági magyar közélet több szereplőjéhez, hogy közösen, petíció formájában tudassák a nemzetközi közvéleménnyel, nem értenek egyet a most ősszel megjelent (elfogadás előtt álló) szerb rehabilitációs törvénnyel. „Éljünk a polgári engedetlenség ezen demokratikus módszerével, jogi lehetőségével!” – írja Dr. Zagyva Tibor a Vajdaság Ma internetes újsághoz is eljuttatott levelében, s javasolja, hogy Szerbia csatlakozásának feltétele legyen mindennemű diszkriminatív passzus eltörlése ebből a törvényből.

Cseresnyésné Kiss Magdolna, Zagyva Tibor és Zagyva Emma (fotó: Fekete J. József)

A petíción alapjául Bozóki Antalnak a Vajdaság Mában november 28-án megjelent szakmai cikkét javasolja, amelyből – mint írja – világosan megfogalmazható, milyen feltételek mellett léphet Szerbia tagjelölti státusba. Vállalja a petíció szétküldését a saját nevével, „megkímélve ezzel mindenkit a lehetséges atrocitásoktól”. „Tisztelettel megkérek minden tisztelt címzettet, véleményezze ezen javaslatomat”, fejezi be levelét, amelynek címzettjei a VMDK, a VMDP, az MPSZ és az MRM, illetve e pártok vezetői, féltucatnyi újvidéki civil szervezet és azok vezetői, valamint a kezdeményező „barátai és magyar érzelmű ismerősei”.
http://www.vajma.info/cikk/vajdasag/12660/Zagyva-Tibor-kozos-peticiot-szervezne-a-stabilizacios-torveny-ugyeben.html,2011. december 1. [15:27]

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése