2012. február 14., kedd

Botrány, bohózat – vagy valami más?


Temerinben ellopták a Szirmai-mellszobrot is


Alig múlt egy hete*, hogy nem kis malíciával azt javasoltam, a temerini iskolaigazgatók adjanak fel hirdetést, hogy a Kočić és Kókai bronzszobrának eltulajdonítói jöjjenek vissza a „maradékért”.
Nos, a tolvajok erre saját kútfőből is rájöhettek – kis terepszemlével nem okozhatott gondot megállapítaniuk, hogy a biztonsági kamerák felszerelése, állítólag a zord idő miatt, még mindig nem történt meg –, s a mögöttünk álló hétvégén a magyar iskola kiskertjében csendben leszerelték Szirmai Károly robusztus mellszobrát is (mellesleg Baranyi Károly alkotását).

A mellszobor (85x60x35) a Baranyi házaspár 1975-ben kivitelezett munkája.

A rendőrök a vállukat vonogatják és magyarázkodnak: a temetőkből is lopják a fém díszeket. Ez azonban a bűnüldöző szervek botrányos tehetetlenségére aligha lehet mentő körülmény, sőt! A rendőrségnek saját fontosságtudatát nemcsak szavakban és főleg nem olyankor kellene hangsúlyoznia, amikor anyagi támogatást várnak az önkormányzattól, hanem sokkal inkább tettekkel: többek között a polgárok magán- és közvagyonának a jelenleginél eredményesebb megvédésével és a bűncselekmények gyors, hatékony földerítésével.

Csorba Béla

a VMDP körzeti elnöke
Vajdasági Magyar Demokrata Párt, HÍRLEVÉL X. évf. 31. szám, 2011. február 14.
__________
* Lásd a „Szabhatjuk” a rezet c. írást:
http://bozokiantal.blogspot.com/search?updated-max=2012-02-11T12:13:00%2B01:00&max-results=7

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése