2012. február 26., vasárnap

A Vajdasági Magyar Civil Kataszter


Megkezdte működését a Vajdasági Magyar Civil Kataszter. A rendszerbe a feljelentkezés önkéntes, s több előnnyel is jár az abban szereplő szervezetek számára. - hozta hírül néhány napja a délvidéki magyar sajtó, de vajon valójában milyen célt szolgál az újabb listagyár és kinek a szolgálatába állítják majd a szervezetek adatait?


A VMSZ házi vezérlőpultja

Úgy tűnik nem volt elegendő a VMSZ számára, hogy törvénytelen eszközökkel felállította magának, a saját délvidéki Kubatov-listáját a Magyar Nemzeti Tanács kapcsán, a magyar választói névjegyzékből. Sőt. ezen túlmenően már az iskolás korú gyermekeket is megpróbálták feltérképezni az elhíresült Jeges-akták révén, de ezen kezdeményezésük félúton lebukott, és fiaskóba fulladt. Most, ezen felülemelkedve (és az elmaradt szankciókon felbátorodva) minden jel arra mutat, hogy a civilszervezetek kerültek terítékre, és őket szeretnék belekényszeríteni egy "önkéntes" regisztrációs folyamatba. Melynek eredményeképpen kényelmesen, egy fotelből tudják kicseresznyézni a szervezeteket, hogy a pályázatok kapcsán később szabadon eldönthessék ki részesülhet a Bethlen Gábor Alap, Szekeres László Alapítvány, Magyar Nemzeti Tanács anyagi juttatásaiból, és a különböző községi pénzforrásokból, ahol a pártjuk emberei vannak döntéshozói pozícióban. Jelenleg sok zavaros hátterű civil szerveződés van jelen a Délvidéken, melyeknek a háttérországuk nem minden esetben átlátható (sőt, sok esetben nem is rendelkeztek olyannal) mégis a gyanú mindig a levegőben lóghat, mert aki nem VMSZ közeli, az bármi más is lehet. Vagyis jobb félni, mint kifizetni egy-egy pályázati pénzt. Most azonban ezt a kellemetlen gondot egyszerűbben kitudják majd küszöbölni, és eltudják majd dönteni, juttassanak e pénzt némely civil szervezet számára. Még egy igen jelentős tényező van, amely nagyban indukálta a VMSZ számára ezen kérdés orvoslását, ugyanis ha megnézzük a VMSZ körül serénykedő fiatalokat és a párt Ifjúsági Fórumának a tagságát, láthatjuk, hogy az ifjú csinovnyikok nagy része a különböző civilszervezetekből, társadalmi vagy szociális munkát végző társulásokból érkeztek. Hiszen különben ki lenne az az agyament fiatalember, aki ma a VMSZ-hez pusztán eszmei vagy morális alapon csatlakozna?! Mivel a vezérpárt nem rendelkezik politikai értelemben meghatározott eszmével (ezt mi sem bizonyítja jobban, mint a pártban vegyesen tobzódó egykori kommunisták és keresztények, valamint a jobb és baloldaliak dináron alapuló szimbiózisa), így jobb híján csupán a hatalomelvűség és autokrácia jellemzi a pártot. Azonban a világot megváltani kész lendülettel bíró fiataloknak, ha a szüleiktől kapott zsebpénzen túl anyagi forrásokra van szükségük a nagyra törő terveikhez, akkor bizony pályázniuk kell. Így esik meg, hogy sokszor csupán néhány száz euróért "adják el" a lelküket és kerülnek be a VMSZ spiráljába, ahonnan sokan azért nem szabadulhatnak, mivel szégyenlik bevallani maguk előtt is a tévedésüket. (Ez az indok figyelhető meg a különböző vallási szektáknál pl pszcientológia, táltos vallások stb, is ahol inkább vakon hisznek a hívők mintsem beismerjék... tévedtek)

Miután elkészül a Vajdasági Magyar Civil Kataszter, már egy jóval könnyebb helyzetbe kerülnek a VMSZ szakkáderei, akik szabadon dönthetik el a pályázati pénzek odaítélését. Annak előfeltétele pedig a VMSZ-es párthűségtől függ, ez nem is kétséges.

Mivel a délvidéki magyarság számára, az anyanyelvünkön meghirdetett pályázatokat kiíró szervezetek döntéshozó testületeiben szinte 100% VMSZ-es vagy VMSZ által delegált tagok trónolnak, így semmilyen akadály nem gördülhet elébük. Elég csak megnézni a Szekeres László Alapítvány Kuratóriumi tagságát ahol, 13-2 ez az arány, találják ki kinek a javára...? Míg a szaktestületekben egy megveszekedett embert sem találni, akit nem pásztorpista küldött oda, sőt rengeteg vezető politikus gyermekének a nevét fedezhetjük fel a listában, akik lás csodát megörökölték a szaktudást VMSZ-es szüleiktől, hiszen másképp ilyen fiatalon hogyan kerülhetnének a szaktestületekbe? (Ezzel a témával még a későbbiekben kívánunk foglalkozni.)

Nó, persze lehet itt összeesküvés elmélet gyártásával vádaskodni ezen okfejtéseink és kijelentéseink végett, de a jogtalan választói listák és központosított adatbázisok létrehozásáról, valamint a párt közeli civilszervezetek pénzeléséről már rég tudunk az elhíresült észak-bácskai balatonöszödi beszédből amelyet Fremond Árpi VMSZ-es parlamenti képviselő kotyogott el anno:
Zentagunaras - Miért nem jön pénz Zentagunarasra.flv – YouTube
http://www.youtube.com/watch?v=7pYMdYyww-8&feature=player_embedded#!

Sajnos már mind láthatjuk lelki szemeink előtt, ahogy Zsoldos Ferenc kényelmesen szerkesztgeti a kis PowerPoint táblázatát piros és zöld színekkel és a szervezet neve, elnöke, és székhelye után a negyedik rubrikában megjelöli a párthűek kiemelt névsorát, valamint a vélt vagy valós feketelistásokat is.

Úgy tűnik a délvidéki médiumok és magyar közintézmények bedarálása után, most a civilek következnek a örökké hataloméhes Vajdasági Magyar Szövetség étlapján.

(VMSZ fail blog)
http://vmszfail.blogspot.com/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése