2012. február 27., hétfő

A VMSZ elintézte: Megszűnik egy magyar osztály Temerinben?!


A Magyar Remény Mozgalom (MRM) temerini alapszervezete és tartományi képviselője tavaly év végén élesen reagált arra a tartományi ombudsman által előterjesztett javaslatra, hogy áthelyezzék az egyik magyar osztályt a Petar Kočić Általános Iskolába.

Sajnálattal kell tudomásul vennünk, hogy a „magyar vezérpárt” helyi emberei asszisztáltak az említett terv véghezviteléhez, ugyanis a VMSZ temerini községi szervezetének elnöke a 2011. november 11-én a Magyar Szóban megjelent közleményében arról tájékoztatta a közvéleményt, hogy ,,köszönve a VMSZ-nek, megoldás született”.

A Temerini Rádióban 2012. február 22-én Sziveri Béla, a temerini Kókai Imre Általános Iskola igazgatója nyilvánosságra hozta, hogy mit sikerült a VMSZ-nek az ombudsmannal közösen elintéznie. Kiderült ugyanis, hogy nagy valószínűséggel megszűnik egy magyar osztály, vagy ha mégsem, akkor nekik ezentúl a magyar közegből kitépve abban az intézményben kell tanulniuk, ahol csak ez a tizenegynéhány gyermek lenne magyar.

Ilyen átalakítás a temerini magyarság számára elfogadhatatlan. Az MRM olyan megoldást követel ebben a kérdésben, amely nem érinti hátrányosan a magyar oktatást. Elfogadható eredmény az lenne, ha az eddigi osztályokat átvenné a Kókai Imre Általános Iskola, és ha ősztől is négy magyar osztályban indulnának az elsősök.

A temerini VMSZ ezzel a cselekedetével is azt bizonyította, hogy nem érdekelt a helyi magyarság problémáinak megoldásában. Szívük joga megosztani a magyarságot politikai alapon, hiszen ezt teszik szabadkai utasításra, azonban a gyermekekkel való manipulálás teljes mértékben elfogadhatatlan.

Az MRM nevében,

Oláh Róbert
Ügyvezető alelnök

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése