2012. február 7., kedd

Jogszabályok magyar nyelven is a Paragraf Lex adatbázisban


A Magyar Nemzeti Tanács és a belgrádi székhelyű Paragraf CO kft. közötti együttműködési megállapodás alapján 2012. február 6-ától a Paragraf Lex elektronikus jogi adatbázisban bizonyos hatályos jogszabályok magyar nyelven is elérhetővé válnak a szolgáltató előfizetői, illetve más felhasználói számára.
A Magyar Nemzeti Tanács hivatalos nyelvhasználati stratégiájának közvitája során fogalmazódott meg az igény, hogy a jogszabályok magyar nyelvű fordításai az internetes honlapokon kívül olyan adatbázisokban is megjelenjenek, melyeket a praktizáló jogászok mindennapos tevékenységükben alkalmaznak. Ezért az említett elektronikus adatbázis a közeljövőben mind a már lefordított jogszabályokkal mind a jövőben elkészülő fordításokkal bővül, elsőként a Szerb Köztársaság Alkotmányának adva helyet magyar nyelven, áll az MNT Hivatalának a Vajdaság Ma internetes hírportál szerkesztőségének eljuttatott közleményében.
http://www.vajma.info/cikk/vajdasag/12913/Jogszabalyok-magyar-nyelven-is-a-Paragraf-Lex-adatbazisban.html, 2012. február 6. [15:52]

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése