2014. december 26., péntek

A VMSZ fáradhatatlanul blamálja magát: már nem is fontos neki a "vajdasági hét százalék"!

a pasztor balint02A kicsit is tájékozott olvasók bizonyára emlékeznek rá, hogy a VMSZ - amikor azt a politikai érdeke megkövetelte - egyfolytában szörnyűlködött, amiért Délvidéknek (ők úgy mondanák, hogy Vajdaságnak) a szerbiai költségvetési eszközök mindössze hét százalékát szánta a kormány.      
Miután szövetkezett a csetnikekkel, akikkel együtt vezeti Szerbiát (azt is tudjuk, hova) a VMSZ-nek már ez a valóban több mint mizér és megalázó hét százalék sem fontos. A VMSZ-es képviselők ugyanis megszavazták a szerbiai költségvetés "módosításának a módosítását", noha eszerint Délvidéknek már az említett hét százalék sem jár.
Pásztor Bálint, a párt köztársasági frakcióvezetője ezt azzal magyarázza, hogy a kormány nem tudja teljesíteni ezt a kötelezettségét, most amikor csökkennek a nyugdíjak és a bérek.
Felmerül az az egyszerű és logikus kérdés, vajon a VMSZ miért szavazott a nyugdíjak és bérek csökkentésére, amivel többek között hozzájárult rengeteg magyar család életének tönkretételéhez?
Egyébként a VMSZ rettenetesen büszke arra, hogy "kiharcolta": Belgrád öt év után állítólag újra finanszírozza majd a szabadkai Népszínház "felújítását". Pék Zoltán parlamenti képviselő szerint jövőre a költségvetés tartalékaiból 20 millió dinárt választanak ki erre a célra.
Hasonló ígéretek az előző kormányok mandátumai alatt is elhangzottak, tudjuk mi lett belőlük. De még ha egyszer valamit ki is építenek Szabadka széttrancsírozott központjában, könnyen lehet, hogy a színház helyett (vagy legjobb esetben mellett) bevásárlóközpont vagy bank kap majd helyet. (A polgárok ezt mesélik a városban.)
Ha valamilyen csoda következtében 10-20 év múlva mégis lesz valamilyen színházféleség Szabadkán, vajon maradnak-e emberek (főleg magyarok), akik majd látogatják az előadásokat?
A másik logikus kérdés: a VMSZ egyáltalán miért rombolta le annakidején a legendás színházépületet? (Mint tudjuk, a VMSZ Istennője, akinek a nevét egyetlen földi halandó sem ejtheti ki /következmények nélkül/ a száján, legnagyobb lelkesedéssel és rámenősséggel sürgette a rombolást.)
K. P.
Közzétette: Szerkesztő 2. 2014. december 26. péntek, 12:00 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése