2014. december 31., szerda

Maglai végleg "eltemette és megsiratta" a Szabadkai Rádiót?

a maglai002A Vajdasági Magyar Szövetség és az őt kiszolgáló médiumok vezetői meglehetősen nagy cinizmussal nyilatkozgatnak a délvidéki magyarság szempontjából katasztrofális év végén.
A VMSZ-es tisztségviselők és képviselők legkisebb megbánást, lelkiismeret-furdalást sem tanúsítanak, amiért politikájukkal, magatartásukkal jelentősen hozzájárultak az itteni magyarság tragikus méretű elvándorlásához. Mint ismeretes, a szerb kormány részeként több olyan döntéshez asszisztáltak, amelyek kifejezetten hátrányosak, károsak voltak magyarjaink számára (is), és amelyek sajnos tömeges távozásukhoz vezettek.
Ennek ellenére a csetnikekkel összepaktált magyar párt "nagyágyúi" önelégülten beszélnek "eredményeikről", a lakájmédia pedig büszke, hogy népszerűsítheti őket.
Ha a fentiek ellenére esetleg valaki még reménykedett, hogy a semlegességre törekvő Szabadkai Rádió az utolsó pillanatban megmenthető lesz, végleg feladhatja a reményt. Pedig sokak meggyőződése, hogy a VMSZ játszi könnyedséggel kieszközölhette volna, hogy az említett nagy hagyományú médium megőrizze közszolgálati jellegét és ne kerüljön a Harmadik Szerbia soviniszta párt vagy más sötét erő karmai közé.
A VMSZ-nek azonban szemmelláthatóan nem kellenek semleges tájékoztatási eszközök, csak pártmédiára van szüksége.
Maglai Jenő, Szabadka VMSZ-es polgármestere az újságírók számára rendezett évvégi fogadáson gyakorlatilag "eltemette" a Szabadkai Rádiót, arra utalva, hogy jövő év júniusától nehezen pótolható veszteség éri a helyi médiamezőnyt, valamint, hogy ez hatással lesz a polgárok tájékoztatásának minőségére.
Miközben "sajnálatának" adott hangott, szemrebbenés nélkül közölte, hogy ez a veszteség elkerülhetetlen.
K. P.  
Közzétette: Szerkesztő 2. 2014. december 31. [12:00]

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése