2014. december 18., csütörtök

Csöbörből vödörbe? Topolya új (nyugdíjas) VMSZ-es polgármestere is tudott a zsíros "bónuszok" osztogatásáról?

a money man02Mint ismeretes, Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke megpróbálja elhitetni a közvéleménnyel, hogy néhány (pártviszonylatban nem túl fajsúlyos) topolyai káder menesztésével és új (megint csak nem túl markáns) garnitúra kinevezésével máris megtisztította pártja sorait, és innentől kezdve náluk a korrupció leghalványabb gyanúja sem merülhet fel.
Kislinder Gábor (64 éves, jelenlegi foglalkozása: nyugdíjas), Topolya új polgármestere, Plohl Edvin, a községi képviselő-testület új elnöke és a községi tanács új tagjai önéletrajzukon kívül nem mutattak fel a médiának az égvilágon semmilyen programot, friss terveket, bármit, amitől a polgárok azt remélhetnék, javulás következhet be a hétköznapjaikban.
Kislinder röviden közölte, hogy szakítanak az eddigi gyakorlattal (?).
Hadzsy János, a nevét viselő ellenzéki tanácsnoki csoport elnöke elmondta, hogy az elmúlt időszakban társaival együtt többször rámutatott a község vezetésében észlelt rendellenességekre, továbbá számos konkrét javaslatot tett, miképpen lehetne elindulni a fejlődés útján, de mindig az a válasz érkezett, hogy nincs pénz. Végül bebizonyosodott, hogy igenis volt pénz, csak éppen egyes vezetők zsebébe landolt.
Hadzsy szavai szerint Kislinder a VMSZ tanácsnoki csoportjának elnöke volt, amikor a községi vezetők zsíros bónuszokkal serkentették egymást. Ennélfogva egyszerűen lehetetlen, hogy ne tudott volna a pénzek osztogatásáról.
Az ellenzéket az a tény is ledöbbentette, hogy egy idős embert, nyugdíjast neveztek ki polgármesternek, ami arra enged következtetni, hogy a község életében semmi sem fog változni. Továbbá az is szembeötlő, hogy a régi városvezetéshez tartozó szerb haladó párti és szocialista tiszségviselők egy ilyen botrány után nem nyújtották be lemondásukat. (A VMSZ pedig nyilván nem meri őket "piszkálni".)
subotica.com nyomán K. P.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése