2014. december 6., szombat

Megvertek egy muzulmán orvost Verbászon

a bashirA verbászi egészségházán dolgozó dr. Sharaf al Bashirt brutálisan megverte egy páciens és két fia.
Amikor az orvos visszatért a terepről, a váróteremben levő egyik páciens (akinek dr. Bashir nem a kiválasztott orvosa, és ennél fogva nem is egyeztetett vele időpontot) elégedetlenségének adott hangot, amiért már fél órája várakozik. Az orvos megpróbálta lenyugtatni a felbőszült, ordibáló is szitkozódó embert, de sikertelenül. Miután kitombolta magát, a páciens távozott, de gyorsan visszatért két fia társaságában.
Nekiestek az orvosnak, ütötték-verték, ahol érték.
A támadás szemtanúja volt egy női páciens és két egészségügyi növér, akik megpróbáltak közbeavatkozni, de az agresszív és vérszomjas férfiak ellen nem sokat tehettek. Ugyanakkor könnyen lehet, hogy jelenlétüknek köszönhetően sikerült elkerülni nagyobb tragédiát.
Az orvosnak így is eltört az orra és más, viszonylag könnyebb sérüléseket szenvedett.        
A kórház sürgősségi osztályán látták el.
Kollégái felháborodással fogadták az incidensről szóló hírt. Elmondásuk szerint, gyakran előfordul, hogy alkohol és kábítószer hatása alatt levő egyének kötekednek az egészségház személyzetével. Az intézmény még mindig nem alkalmazott biztonsági embert.      
Dr. Bashir Jordániából érkezett Szerbiába. Diplomáját az újvidéki Egészségügyi Karon szerezte, 2008-tól dolgozik a verbászi egészségházán.
Mint mondta, az őt ért támadás után már nem biztos benne, jól tette-e, hogy ezt a szakmát választotta.
Egyelőre nem tudni, a súlyos incidensnek esetleg volt-e etnikai háttere.
A képen: dr. Sharaf al Bashir
Novosti nyomán K. P.
Közzétette: Szerkesztő 2. 2014. december 05. péntek, 14:00 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése