2014. december 26., péntek

Kissé cinikusra sikeredett Pásztor karácsonyi üdvözlete: "melegséget" kívánt megtizedelt magyarjainknak

a pasztor01Pásztor Istvánt, a VMSZ és a Tartományi Képviselőház elnökét talán a legjobb szándék vezérelte (vagy csak a rend kedvéért előszedte az előző években elsütött közhelyeket), amikor karácsonyi jókívánságait fejezte ki azoknak a hívőknek, akik a Gergely-naptár szerint ünneplik a karácsonyt.
- Mindazoknak, akik karácsony nagy ünnepét a Gergely-naptár szerint tartják, azt kívánom, hogy békében és örömben, melegséggel körülvéve töltsék az ünnepet. A szenteste és karácsony napja, valamint az előttünk álló év hozzon erőt, egészséget, kitartást és sikert. Hozzon megértést és kölcsönös tiszteletet. Boldog karácsonyt! - üzente Pásztor István.
A VMSZ elnöke azonban megfeledkezett (vagy nem érdekli?) arról a tényről, hogy számos délvidéki (főleg) magyar család annyira elszegényedett, hogy gyenge vagy semmilyen fűtés mellett, vacogva tölti az ünnepet. Nekik - akár átvitt értelemben is - melegséget emlegetni nem túl ildomos.  
Továbbá örömről és sikerről beszél most, amikor rengeteg délvidéki magyar család talán élete egyik legszomorúbb karácsonyát éli át, mert a hozzátartozók tömegesen kivándoroltak, ami kétségkívül részben Pásztorék hibája is, hiszen tartományi és köztársasági szinten egyaránt a hatalom részét képezik. Tehát ők is felelősek a mostani gazdasági-szociális állapotért, amely a délvidéki magyarok nagy számának távozásához, az itteni magyarság ritkulásához és további gyengüléséhez vezet(ett).
Kissé gusztustalannak minősíthető a megértésről és a kölcsönös tiszteletről kiejtett mondata is. Pásztor és pártja nemhogy nem tiszteli a délvidéki magyar közélet többi szereplőjét, hanem szóba sem áll velük, sőt, amikor csak teheti, démonizálja őket és olykor rájuk uszítja a szerbiai "szerveket".
A nem VMSZ-es átlagpolgárok pedig az esetek többségében képtelenek normális (vagy bármilyen) munkához jutni.
A fentiek tükrében talán szerencsésebb lett volna, ha Pásztor István idén egyaltalán nem közvetíti karácsonyi jókívánságait.
K. P.
Közzétette: Szerkesztő 2. 2014. december 25. csütörtök, 12:00 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése