2020. január 29., szerda

A zentai Bolyai Tehetséggondozó Gimnázium tanulóinak sikere

A zentai Bolyai Tehetséggondozó Gimnázium tanulóinak sikere - A cikkhez tartozó kép 
A zentai Bolyai Tehetséggondozó Gimnázium épülete

2020. január 29. 13:16    
Egy országos szintű pályázat legjobb öt csapata közé jutott a zentai Bolyai Tehetséggondozó Gimnázium három tanulója, akik egy telefonos társkereső applikációval nyerték el a zsűri elismerését.

Az MTS App pályázatot a szerbiai Telekom hirdette meg még novemberben. A nevezőknek január 15-éig kellett elkészítenie az alkalmazást. A pályázatra 19 pályamunka érkezett, melyből ötöt választott ki a zsűri, köztük a Bolyai Gimnázium matematika szaka IV. osztályos diákjainak a munkáját.
Horváth István, Zabos Péter és Barsi Árpád pályamunkája a Face Trace nevű társkereső mobil applikáció volt, mely hasonlít a jelenleg legnépszerűbb társkereső alkalmazáshoz, viszont igyekeztek egyedi design-t kölcsönözni neki, és érdekessége, hogy az algoritmusa nem csak a közös érdeklődést veszi figyelembe a párkeresésnél, hanem mesterséges intelligencia segítségével összehasonlítja a felhasználók arcát, és előnyben részesíti azokat, akiknek az előző kedveléseink alapján hasonló vonásaik vannak.
A diákok mentora Esztelecki Péter informatikatanár volt.
Az alkalmazásokat ma a belgrádi Startit Központban prezentálták a versenyzők. A zentai Bolyai Tehetséggondozó Gimnázium három tanulója a legjobb öt csapat közé jutva egy-egy új telefonkészülék nyertese lett, ezen kívül csapatuk részt vehet a mobil applikációs verseny regionális döntőjén, melyet február közepén rendeznek meg Boszniában. (FoNet, RTV)
https://www.vajma.info/cikk/vajdasag/24644/A-zentai-Bolyai-Tehetseggondozo-Gimnazium-tanuloinak-sikere.html

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése