2020. január 28., kedd

Horgos: Elszállították a faluból a migránsok egy részét

Horgos: Elszállították a faluból a migránsok egy részét - A cikkhez tartozó kép
Horgos központjában kedden
Fotó: MTI 

2020. január 28. 17:17  

Fokozott rendőri jelenlét volt tapasztalható a keddi nap folyamán Horgoson, miután hajnalban mintegy 70 fős migráns csoport megpróbálta áttörni a határkaput Röszke 2-n, hogy bejusson az EU területére. A sikertelen akció után a bevándorlók Horgos különböző pontjain kezdtek csoportosulni, ami aggodalommal töltötte el a helybelieket.
A reggel történtek a szerbiai hatóságokat is akcióra késztették. Horgosi lakosok közlése szerint több rendőrautót is lehetett látni a faluban, illetve rabszállító kocsit. A rendőrök mellékutcákban terelték össze a bevándorlókat. Később a rabszállító villogva hajtott el a településről. Sajtóinformációk szerint a begyűjtött migránsokat befogadó központokba szállítják.
Horgoson ma nagyszámú forgatócsoport is jelen volt, hogy az eseményekről tudósítsanak. A helyiek szerint azonban néhány nap múlva ismét visszaáll az eredeti állapot, hisz folyamatosan érkeznek néhány fős csoportokban a menekültek a településre.
A Horgos 2 átkelő ma egész nap zárva van, ami ugyancsak megnehezíti a helyiek életét, hisz nagyon sokan Magyarországon dolgoznak, kerékpárral járnak át, s autóbusszal vagy szervezetten, külön kocsikkal mennek tovább a munkahelyükre, a Horgos 1-en viszont tilos a kerékpáros és gyalogos közlekedés.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése