2020. január 20., hétfő

Topolyán is alá lehet írni a Bácsfeketehegy és Szeged közötti járat visszaállítására vonatkozó kérelmet

Topolyán is alá lehet írni a Bácsfeketehegy és Szeged közötti járat visszaállítására vonatkozó kérelmet - A cikkhez tartozó kép
 
2020. január 19.[15:26] 
Komoly elégedetlenséget váltott ki az érintett lakosság körében, hogy 2020. január 5-én megszüntették a menetrend szerinti járatot a Szeged és Bácsfeketehegy közötti szakaszon. A Sutrans és a Severtrans által az utóbbi időben közösen működtetett autóbuszjárat visszaállítása érdekében a kishegyesiek aláírásgyűjtésbe kezdtek. Péntekig mintegy félezren írták alá a követelést. Az akcióhoz a topolyaiak is csatlakoztak. Azt szeretnék elérni, hogy ismét legyen állandó buszjárat Szegedre.
Topolyán is alá lehet írni a petíciót. A topolyai helyi közösség épületében munkanapokon, 7 és 15 óra között tehetik meg ezt azok, akik támogatni szeretnék a kezdeményezést. A személyi igazolványra szükség van az aláíráshoz.
A megszüntetett járatot a múltban igen sokan használták, mint az egyetlen tömegközlekedési eszközt Szeged és a közép-bácskai régió között. Sok diák Szegeden tanul, de vannak, akik Szegeden, vagy annak környékén dolgoznak. A határ gyakori nehéz átjárhatósága miatt ingázni ugyan nem alkalmas, de hét elején, hét végén gyakran ezzel a járattal utaztak idősebbek és fiatalok egyaránt. A kishegyesi helyi újság, a havonta megjelenő Szó-Beszéd szervezésében, valamint a kishegyesi és a bácsfeketehegyi helyi közösség támogatásával kezdtek aláírásgyűjtésbe. Elsősorban az utasforgalmi vállalatok megértésére számítanak és kérik a döntéshozókat, hogy akár csökkentett járatszámmal vagy némileg emelt jegyárakkal, de indítsák újra a járatot!
A petíciót 2020. január 16. és 23. között 7.30 és 14.30 között lehet aláírni a kishegyesi és a bácsfeketehegyi helyi közösségek épületében, Topolyán pedig 7 és 15 óra között. A szervezők kérik a polgárokat, hogy támogassák aláírásukkal a kezdeményezést. Arra is felhívják a figyelmet, hogy személyi igazolványra is szükség van az aláíráshoz.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése