2020. január 16., csütörtök

Bácskossuthfalván Orbánnal és magyar zászlóval nyomulnak az ex-radikális haladók


 

A portálunk már évek óta igyekszik felhívni a figyelmet arra a jelenségre, miszerint a Szerb Haladó Párt saját magát mézezett békaként próbálja lenyomni a délvidéki magyar szavazópolgárok torkán, mindehhez pedig Orbán Viktort használják fel csalétekként.

Legutóbb a bácsgyulafalvi pártiroda nyitásuk kapcsán írtunk erről a folyamatról.
Most pedig Bácskossuthfalván, a színmagyar falucskában nyitottak pártirodát, ahol a Šešelj csetnik vajda politikai bölcsőjében született haladók a magyar és szerb trikolórral és  Orbán-Vučić párossal dekorálták ki a lokált.
Hiszen ha Orbánnak jó Vučić politikája, akkor azzal mi baja lehet a délvidéki magyaroknak? 
Magyarán a szerb hatalmi párt a szerb-magyar politikai barátságot kőkeményen, a saját politikai céljaira használja fel.



A helyzet már ott tart, hogy a szerb diplomaták és politikusok már azzal viccelődnek, hogy Szerbiának két külügyminisztere van, és az egyiket Szijjártó Péternek hívják. Ezzel cseng össze az is, amit a Slobodan Milošević-féle szocialisták pártelnöke, Ivica Dačić szerb külügyminiszter mondott tavaly nyáron, miszerint: “Ebben a pillanatban a nemzetközi színtéren a legnagyobb szerb Szijjártó Péter, mivel annyira hangosan, erősen és bátran védi Szerbiát a nehéz helyzetekben.”
De a VMSZ-Fidesz-es Európa Parlamenti képviselő, Deli Andor is leginkább a szerb kormánypolitikát szolgálja ki, amikor feltételek nélkül támogatja Szerbia EU-s csatlakozását, vagyis a szerb politikai érdek kapott egy ingyen szószólót is az EU-ban.



Mindeközben a kisebbségi jogok terén folyamatos a leépítés. Állandósult a koszovói cigányok magyar településekre való betelepítése, a 25 éve ide érkezett szerb családoknak máig tucatszámra vásárolják és építik a házakat. Miközben a magyar helységnévtáblákat sorra rombolják le olyan településeken, ahol a falu magyarjainak zömét máig megnevezetlen elkövetők a mai napig feltáratlan tömegsírokba lőtték 1944-45-ben.


Képek forrása: VMDK Facebook
https://delhir.info/2020/01/16/bacskossuthfalvan-orbannal-es-magyar-zaszloval-nyomulnak-az-ex-radikalis-haladok/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése