2020. január 28., kedd

Hivatalos:

Az Egy az ötmillióból indul a választáson  

Az elnökség két tagja már le is mondott, mert nem ért egyet a döntéssel

<span class="entry-title-primary">Hivatalos: Az Egy az ötmillióból indul a választáson</span> <span class="entry-subtitle">Az elnökség két tagja már le is mondott, mert nem ért egyet a döntéssel</span>
 2020. január 28. 16:48
Az Egy az ötmillió ellenzéki csoportosulás kedden bejelentette, hogy indul az áprilisra tervezett választáson. A Belgrádi Egyetem rektorátusa előtt megtartott sajtótájékoztatón Valentina Reković, az egyesület egyik vezetője jelentette be az indulásukat a választáson.
„Örülünk annak, hogy az elmúlt napokban sokan úgy döntöttek, elmondják a véleményüket. A megnyilvánulásokból világossá vált számunkra, hogy az ellenzék egy része értelmetlenné teszi az ellenzéki összefogást. Emiatt úgy döntöttünk, hogy részt veszünk a választásokon”, mondta Reković, aki hozzátette, az Egy az ötmillióból nem vesz részt a szombati ellenzéki nagygyűlésen, amelynek a központi témája a bojkott.
Az aktivista szerint mostantól a Szövetség Szerbiáért ellenzéki tömörülésnek a feladata, hogy a tüntetéseken megvédje a bojkottálás ötletét.
Mint ismeretes, az Egy az ötmillióból egyesület a múlt hét elején közölte, amennyiben az Új Párt és a Modern Szerbia Párt hét napon belül nem jelentik be, hogy bojkottálják a választásokat, akkor ők részt fognak a választáson.
„Azzal, hogy indulunk a választáson, meg fogjuk akadályozni a csalókat és a trójai falovakat, hogy még négy évet elvegyenek az életünkből, azáltal, hogy a hatalmon tartják Aleksandar Vučićot. Ez egy leszámolás mindazokkal, akik Szerbiából a saját politikai játékaik számára gyakorlópályát csináltak” – mondta Valentina Reković.



A választásokon való indulásról szóló hír bejelentése után az Egy az ötmillióból csoportosulás egyik elnökségi tagja, Srđan Marković jelezte, ő és Miloš Simović is lemond a pozíciójáról, mivel nem egyeznek azzal, hogy a szervezet részt vesz majd az áprilisban esedékes választáson.
https://szabadmagyarszo.com/2020/01/28/hivatalos-az-egy-az-otmilliobol-indul-a-valasztason/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése