2020. március 9., hétfő

Ada:

Új tagot neveztek ki a választási bizottságba

Ada: Új tagot neveztek ki a választási bizottságba

2020. március 8. 22:46
Az adai községi képviselő-testület vasárnap esti ülésén a jelenlevők megszavazták az új összetételű választási bizottságot, amelybe bekerült a Vajdasági Magyarok Demokratikus Közösségének (VMDK) képviselője is.
A változtatásra azért került sor, mert a Közigazgatási Bíróság jóváhagyta a VMDK fellebbezését: a 2019. december 30-án jóváhagyott választási bizottságba a hatalmon levők nem biztosítottak helyet a Vajdasági Magyarok Demokratikus Közössége által javasolt tagnak.
A képviselő-testület ülése után azonnal összehívták az új összetételű választási bizottságot, amely elfogadta az űrlapokat és a választással kapcsolatos egyéb dokumentumokat. Mivel az adai választási bizottság március 8-án fogadta el az említett űrlapokat, nagyon valószínű, hogy a Szerb Haladó Párt hiába adta át március 6-án a támogatási aláírásokat, azokon ugyanis az űrlapok hivatalos elfogadása előtti dátum szerepel, s könnyen megtörténhet, hogy a párt által benyújtott aláírásokat ezért figyelmen kívül kell hagyni. Ugyanez lehet a helyzet a Vajdasági Magyar Szövetség vasárnapig összegyűjtött támogatói aláírásaival is, ugyanis ezeken is korábbi dátumok szerepelnek.
https://szabadmagyarszo.com/2020/03/08/ada-uj-tagot-neveztek-ki-a-valasztasi-bizottsagba/


Ada: A bíróság megsemmisítette a helyi választási bizottság legitimitását! Nem hirdették ki a Szerb Haladó Párt listáját, s nem tudni, a támogatói aláírásokat felhasználhatja-e a párt még egyszer, vagy újból össze kell gyűjtenie

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése