2020. március 17., kedd

Seks u doba korone

Kada jednog dana sve ovo prođe, neko će morati građanima Srbije da objasni kako smo od „najsmešnijeg virusa u istoriji čovečanstva kojeg ima i na Fejsbuku” stigli do vanrednog stanja za svega 16 dana.

Seks u doba korone 1


Srbija nikada nije imala neodgovorniju vlast od ove danas. Kada god čujem da je neko od građana Srbije zaražen korona virusom, u glavi mi je slika Prvorođenog kako se u pozadini cereka na reči, kažu, jednog od najvećih srpskih stručnjaka pulmologa prof. dr Branimira Nestorovića o smešnom virusu i o tome kako da se žene spremaju za šoping u Italiju.
Ovo je najverodostojniji dokaz da naša vlast nije samo neodgovorna, već i da je luda. U tom ludilu nas … u zdrav mozak, i to danima. O tom seksu u doba Korone je reč.
Taj „najsmešniji virus u istoriji čovečanstva kojeg ima i na Fejsbuku“ uzeće nam, veli Prvorođeni, i najmilije. Moramo da budemo spremni. Ma, ‘ajde. Kako da budemo spremni, a cerekao se se do pre neki dan.
I onda krešti na narod da ne lažemo, da niko nikada nije rekao da je korona virus najsmešniji virus i da prestanemo da lažemo. Njega izgleda, u tom ludilu, laž pogađa direktno kao munja.
Da ludilu nema kraja govori i da u ovim zeznutim vremenima ne prestaje da vodi predizbornu kampanju za izbore kojih neće biti. Svaku situaciju koristi da priča o vremenu koje je prethodilo njegovom dolasku na vlast.
Deca su počela da ga se plaše kada ga vide na malom ekranu, a svaki je dan barem po sat vremena.
Pere ono što je, da ne napišem šta, uradio. Kao neće da napada političke protivnike, a mora da ih pecne. Spominje kako smo 2009. godine imali žrtve zbog svinjskog gripa i svega 300 respiratora.
Lepo mu je odgovorio prof. dr Zoran Radovanović – što ne kaže koliko je respiratora bilo kada je on bio na vlasti 1999. godine, a bilo ih je 35.
Spominje kako se Srbija neće predati, kako predaja nije opcija. Kao da je u pitanju Prvi svetski rat, a ne „najsmešniji virus u istoriji čovečanstva kojeg ima i na Fejsbuku“.
Hoće da pevamo srpske pesme i da se tako bodrimo. Doduše, bolje i to nego da podrigujemo kao njegov najveći prijatelj Željko Mitrović. Srbija je poražena onog trenutka kada su on i njegovi zaseli na vlast i to je ono što ne treba oprostiti prethodnim vlastima.
To im je najveći greh, to što su svojim radom i učinkom doveli do toga da nas ovakvi histerični, musavi i podrugljivi ljudi zajašu.
Ne znam kako vi, ali evo javno, glasno i pri zdravoj pameti kažem – ja njima ništa ne verujem, niti imam poverenja u bilo šta što rade. Sad će se igrati vanrednog stanja.
Kakvu poruku šaljemo bilo kome kada se na nacionalnoj televiziji vanredno u programu pojavi ministar odbrane Aleksandar Vulin sa sve balom na licu koji nam glasom velikog autoriteta saopštava da je obavestio Prvorođenog da je zemlja u opasnosti.
U opasnosti smo zbog vas kompleksaša koji ostvarujete svoje dečačke snove vodeći jednu državu.
I odakle uopšte da se tako važna stvar vanredno saopšti na Pinku, između psovanja Lepog Miće i bečenja razuzdanih sponzoruša u Zadruzi? Zar nije Javni servis mesto odakle bi trebalo da se tako važne stvari saopšte?
Na Javnom servisu bi mu voditelj, ili snimatelj, ili realizator, neko bi mu rekao da se obriše.
Na Pinku nema ko to da mu kaže, jer to nije televizija, to je zlo U iole normalnoj državi, Vulin bi bio momentalno smenjen, a vlasnik Pinka hospitalizovan.
Građani Srbije, ostavljeni smo sami sebi.
Od nas samih zavisi da li ćemo uspeti da se izborimo sa ovom pošasti. Ne od njega i njegovih. Ako bismo se uzdamo u njih, sudbina nam je zapečaćena. Njih da smo slušali, išli bismo u Italiju u šoping. Jedan ih poslušao, bio u Milanu i sada ima korona virus, zar ne? Ako su oni neozbiljni i ludi, mi nismo i ne smemo da budemo.
Moramo da vodimo računa o sebi i da se borimo i protiv korona virusa i protiv ludila sa kojim smo okruženi. Verujem lekarima i sestrama za koje znam da će se boriti do poslednjeg atoma snaga da se izleči i poslednji zaraženi.
Nadam se da nećemo imati žrtve iako nas Prvorođeni priprema na to. Siguran sam da kada ovo prođe da će Prvorođeni da se hvali kako je on pobedio korona virus, a da su se pitali Đilas, Jeremić i Obradović ulice bi bile pune leševa.
U ovom trenucima, kada završavam pisanje ovog teksta za koji nisam siguran da će ugledati svetlost dana zbog vanrednog stanja, počinjem Tomislava Nikolića da pravim od blata.
I njegove mudre reči su mi u glavi – „Ako neko vidi Aleksandra Vučića neka mu kaže da je i Slobodan Milošević izgubio izbore posle vanrednog stanja u kojem se našla Srbija“.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése