2020. március 3., kedd

Zenta – 2030

Vajdasági disztópia

<span class="entry-title-primary">Zenta – 2030</span> <span class="entry-subtitle">Vajdasági disztópia</span>

2020. március 3. 15:37
2030-at írunk. Zenta hatalmas fejlődésnek indult. Megszűntek a politikai torzsalkodások. A politikusok nem dobálják már egymást „sárral” – esetleg valami mással is… Teljes egyetértés uralkodik a város vezetőségében is.  A VMSZ teljes mértékben uralja a politikai teret. Természetesen nem egyedül. Továbbra is koalícióban van a haladókkal. Igaz, azért létezik egy másik kisebbségi párt is. A neve VASZ. Vajdasági Arabok Szövetsége. Ez a három párt alkotja a hatalmi koalíciót. A 29 zentai képviselő testületi hely mindegyike az övéké. Az ellenzéket már rég a történelem szemétdombjára hajították. Ahogy anno megígérték, úgy meg is valósították ígéretüket. Minden zentai és vajdasági magyar luxuséletet él. Most, 2030-ban, már mindegyik magyar nemzetiségű polgár jó kocsikat hajt. Kényelmes házakban laknak. Jól jövedelmező, vezető beosztásokban vannak.  Hogy mindez hogyan lehetséges?! Nagyon egyszerű. A magyarok aránya Zentán 3%-ra csökkent, vagyis mind a 300 magyar lakos VMSZ-tag. Mindegyikük a politikai vezetőség tagja, vagy családtagja.
A többiek az utóbbi évtizedben elköltöztek. De nem is baj. Nem hallgattak a VMSZ-re és bölcs vezérére. Semmi sem volt elég jó nekik. Hát így jártak. De szerencsére a szerbiai vezetőség, Aleksandar Vučićtyal az élén, előre látva a demográfiai helyzetet, betelepítette Vajdaságba és egyben Zentára is a szenvedő, jobb sorsra váró arab menekülteket. Kijelenthetjük tehát, hogy Zentán most már bizakodásra ad okot a nemzeti összetétel. A 9000 lakosból 6200 arab, 3500 szerb és 300 „jó” magyar él városunkban.
Majdnem elfelejtettem megemlíteni, hogy a VMSZ élén továbbra is büszke nemzeti vezetőnk, a bölcs Pásztor István foglal helyet. Hosszú éveken át, komoly áldozatok árán, de sikerült neki megtartania pártja vezető szerepét. Keményen, de igazságosan, ha kellett, a vajdasági magyarok 97%-ának kiköltözése árán is, de végbe vitte magasztos tervét, mely szerint csak a VMSZ mentheti meg önmagát.
Pásztornak is minden oka megvan arra, hogy bizakodjon a jövőben. Fia, Ábel az „elköltözött magyarok” emlékével foglalkozó alapítvány elnöke. Másik fia, Bálint az arab kisebbségi párt alelnöke. Igaz, István már nem a Vajdasági Képviselőház elnöke, mert Vajdaság, mint területi autonómia megszűnt, de kárpótlásul megkapta a miniszteri megbízatást, hogy foglalkozzon a dél-szerbiai albán kisebbség problémáival, amelyet remélhetőleg ugyanolyan sikeresen old majd meg, mint a vajdasági magyarok problémáját. És mindezt a szerb kormány nagy örömére. Meg kell még említenünk, hogy több évtizedes gyümölcsöző politikai munkájáért, tavaly, azaz 2029-ben az örökös szerb elnök kitüntette Pásztor Istvánt a haladó párt legnagyobb fokú kitüntetésével – a Szendvicsrend Nagykeresztjével.
Most pedig, hogy már tudjuk, milyen fényes jövő vár ránk, vajdasági magyarokra, mutassuk meg Pásztor Istvánnak és a VMSZ-nek a választásokon, mit is gondolunk valójában róluk.

Boris Zec, okleveles jogász, a Zenta a zentaiaké! frakció tagja
https://szabadmagyarszo.com/2020/03/03/zenta-2030/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése