2020. március 23., hétfő

Szerbia: Kétszázhúsz felett a koronavírussal fertőzött személyek számaA vasárnap, március 22-én 18 órakor közzétett legfrissebb adatok szerint Szerbiában 222 koronavírussal fertőzött személyt vettek nyilvántartásba. A covid19.rs honlapon közölt adatok szerint vasárnap 8 és 18 óra között 61 tesztet végeztek el, s ebből 34 személy tesztje lett pozitív, ami azt jelenti, hogy tizennégy óra alatt ennyivel nőtt a koronavírussal fertőzött személyek száma Szerbiában.
A Torlak intézetben a vírus megjelenése óta 761 tesztet végeztek el, s 222 személynél mutatták ki a koronavírussal való fertőzöttséget.
A szerb kormány vasárnap délután újabb intézkedéseket fogadott el a koronavírus terjedésének megfékezésére: mától, vagyis március 22-től a mindenkire érvényes kijárási tilalom 17 órakor kezdődik és hajnali ötig tart. A kivétel a vasárnap, amikor a 65 évnél idősebbek – akik egyáltalán nem mehetnek ki az utcára – hajnali három és nyolc óra között elhagyhatják az otthonaikat, hogy bevásárolhassanak a 4 és 7 között nyitvatartó üzletekben. Fontos még, hogy a kutyatulajdonosok 20 és 21 óra között is kimehetnek az utcára a házi kedvencüket megsétáltatni, azzal, hogy ezt az otthonuktól számított kétszáz méteres körön belül tehetik meg.
Délután öt és hajnali öt között az emberek csak egészségügyi okok miatt hagyhatják el az otthonaikat, vagy azért, mert munkába mennek, vagy onnan jönnek haza.
Arról is döntés született, hogy egy maszk ára nem lehet 120 dinárnál több.

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése